Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenEryngiicoquilles met wortelpuree en peterselievinaigrette
Delhaize logo
  • Eryngiicoquilles met wortelpuree en peterselievinaigrette
    B

Eryngiicoquilles met wortelpuree en peterselievinaigrette

door Line couvreur
Eryngiicoquilles met wortelpuree en peterselievinaigretteB
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g koningsoesterzwammen
  • 400 g wortelen
  • 2 rode uien
  • 1/4 rood chilipepertje
  • 1 biocitroen
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 50 g kalamata-olijven
  • 12 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 250 g koningsoesterzwammen
  • 400 g wortelen
  • 2 rode uien
  • 1/4 rood chilipepertje
  • 1 biocitroen
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 50 g kalamata-olijven
  • 12 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 40 min.
1
Verwarm de oven voor op 210°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de wortelen in dikke schijfjes en de rode uien in plakjes. Verdeel alles over de ovenplaat, besprenkel met 2 el olijfolie en schuif 25 min.in de oven.
2
Schil de citroenzeste en snijd hem in fijne staafjes. Houd enkele takjes peterselie apart en doe de rest in de beker van de hakmolen of de mixer. Mix met het geperste citroensap, peper, zout en 6 el olijfolie tot een homogene vinaigrette.
3
Houd enkele plakjes gegrilde rode ui apart en mix de rest fijn, met de wortelen en 2 el olijfolie. Breng verder op smaak en houd warm.
4
Snijd de stelen van de paddenstoelen in dikke schijfjes en snijd de oppervlakte lichtjes kruisgewijs in, om ze op sint-jakobsnoten te doen lijken. Snijd de resterende delen in 2. Schroei alles op een hoog vuur aan de 2 kanten dicht, in een braadpan met 2 el olijfolie. Verlaag het vuur en laat nog 2 à 3 min. bakken.
5
Snipper de ontpitte rode peper in fijne plakjes. Dresseer de wortelpuree op de borden, voeg de paddenstoelen toe, de olijven, de rest van de rode ui en van de peterselie, een beetje rode peper en enkele staafjes citroenzeste. Besprenkel met een scheutje peterselievinaigrette en serveer.
6
Tip: Giet de vinaigrette door een puntzeef voor een ultrageraffineerd resultaat.
1
Verwarm de oven voor op 210°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de wortelen in dikke schijfjes en de rode uien in plakjes. Verdeel alles over de ovenplaat, besprenkel met 2 el olijfolie en schuif 25 min.in de oven.
2
Schil de citroenzeste en snijd hem in fijne staafjes. Houd enkele takjes peterselie apart en doe de rest in de beker van de hakmolen of de mixer. Mix met het geperste citroensap, peper, zout en 6 el olijfolie tot een homogene vinaigrette.
3
Houd enkele plakjes gegrilde rode ui apart en mix de rest fijn, met de wortelen en 2 el olijfolie. Breng verder op smaak en houd warm.
4
Snijd de stelen van de paddenstoelen in dikke schijfjes en snijd de oppervlakte lichtjes kruisgewijs in, om ze op sint-jakobsnoten te doen lijken. Snijd de resterende delen in 2. Schroei alles op een hoog vuur aan de 2 kanten dicht, in een braadpan met 2 el olijfolie. Verlaag het vuur en laat nog 2 à 3 min. bakken.
5
Snipper de ontpitte rode peper in fijne plakjes. Dresseer de wortelpuree op de borden, voeg de paddenstoelen toe, de olijven, de rest van de rode ui en van de peterselie, een beetje rode peper en enkele staafjes citroenzeste. Besprenkel met een scheutje peterselievinaigrette en serveer.
6
Tip: Giet de vinaigrette door een puntzeef voor een ultrageraffineerd resultaat.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 165 kcal - Vetten: 14,7 g - Koolhydraten: 5,2 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 1,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 165 kcal - Vetten: 14,7 g - Koolhydraten: 5,2 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 1,5 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Voorgerecht