1
Verwarm de oven voor op 210°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de wortelen in dikke schijfjes en de rode uien in plakjes. Verdeel alles over de ovenplaat, besprenkel met 2 el olijfolie en schuif 25 min.in de oven.
2
Schil de citroenzeste en snijd hem in fijne staafjes. Houd enkele takjes peterselie apart en doe de rest in de beker van de hakmolen of de mixer. Mix met het geperste citroensap, peper, zout en 6 el olijfolie tot een homogene vinaigrette.
3
Houd enkele plakjes gegrilde rode ui apart en mix de rest fijn, met de wortelen en 2 el olijfolie. Breng verder op smaak en houd warm.
4
Snijd de stelen van de paddenstoelen in dikke schijfjes en snijd de oppervlakte lichtjes kruisgewijs in, om ze op sint-jakobsnoten te doen lijken. Snijd de resterende delen in 2. Schroei alles op een hoog vuur aan de 2 kanten dicht, in een braadpan met 2 el olijfolie. Verlaag het vuur en laat nog 2 à 3 min. bakken.
5
Snipper de ontpitte rode peper in fijne plakjes. Dresseer de wortelpuree op de borden, voeg de paddenstoelen toe, de olijven, de rest van de rode ui en van de peterselie, een beetje rode peper en enkele staafjes citroenzeste. Besprenkel met een scheutje peterselievinaigrette en serveer.
6
Tip: Giet de vinaigrette door een puntzeef voor een ultrageraffineerd resultaat.
1
Verwarm de oven voor op 210°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de wortelen in dikke schijfjes en de rode uien in plakjes. Verdeel alles over de ovenplaat, besprenkel met 2 el olijfolie en schuif 25 min.in de oven.
2
Schil de citroenzeste en snijd hem in fijne staafjes. Houd enkele takjes peterselie apart en doe de rest in de beker van de hakmolen of de mixer. Mix met het geperste citroensap, peper, zout en 6 el olijfolie tot een homogene vinaigrette.
3
Houd enkele plakjes gegrilde rode ui apart en mix de rest fijn, met de wortelen en 2 el olijfolie. Breng verder op smaak en houd warm.
4
Snijd de stelen van de paddenstoelen in dikke schijfjes en snijd de oppervlakte lichtjes kruisgewijs in, om ze op sint-jakobsnoten te doen lijken. Snijd de resterende delen in 2. Schroei alles op een hoog vuur aan de 2 kanten dicht, in een braadpan met 2 el olijfolie. Verlaag het vuur en laat nog 2 à 3 min. bakken.
5
Snipper de ontpitte rode peper in fijne plakjes. Dresseer de wortelpuree op de borden, voeg de paddenstoelen toe, de olijven, de rest van de rode ui en van de peterselie, een beetje rode peper en enkele staafjes citroenzeste. Besprenkel met een scheutje peterselievinaigrette en serveer.
6
Tip: Giet de vinaigrette door een puntzeef voor een ultrageraffineerd resultaat.