⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCurry van kip met appelen
Delhaize logo
  • Curry van kip met appelen
    B

Curry van kip met appelen

door Line Couvreur
Curry van kip met appelenB
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 3 grote kippenbouten (825 g)
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien
  • 25 g gember
  • 3 appels
  • 1/2 citroen
  • 1/2 bussel basilicum
  • 3 takjes tijm
  • 250 g basmatirijst
  • 6,5 dl kokosmelk
  • 1 el rietsuiker
  • 7 el olijfolie
  • 3 el curry
  • 1 el kurkuma
  • peper
  • zout
  • 3 grote kippenbouten (825 g)
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien
  • 25 g gember
  • 3 appels
  • 1/2 citroen
  • 1/2 bussel basilicum
  • 3 takjes tijm
  • 250 g basmatirijst
  • 6,5 dl kokosmelk
  • 1 el rietsuiker
  • 7 el olijfolie
  • 3 el curry
  • 1 el kurkuma
  • peper

Begin met koken

: 50 min.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de kippenbouten lichtjes in en doe ze in een ovenschaal. Voeg 3 el olijfolie toe, de helft van de curry, de geriste tijm en zout. Masseer de kip om ze goed te doordringen. Bak 30 min. in het bovenste deel van de oven.
2
Snijd de courgettes overlangs in 4, ontpit ze en snijd ze in 2. Snijd de ongeschilde appelen in partjes en verwijder het klokhuis. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de courgettes en de appelen over, besprenkel ze met 2 el olijfolie en schuif in het midden van de oven. Reken 20 min. kooktijd.
3
Fruit de gesnipperde rode uien in een steelpan, met 2 el olijfolie en de rest van de curry. Voeg na 5 min. de kokosmelk toe, samen met de kurkuma, de rietsuiker, het sap van de citroen en het sap van de gember (rasp hem grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de steelpan). Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Breng verder op smaak.
4
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Snijd de kippenbouten in 2 ter hoogte van het gewricht. Doe de bouten samen met de appelpartjes en alle courgettes in de currysaus. Ontvet het braadvocht van de kip en giet het ook bij de saus. Werk af met basilicum en dien heel warm op, met de rijst.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de kippenbouten lichtjes in en doe ze in een ovenschaal. Voeg 3 el olijfolie toe, de helft van de curry, de geriste tijm en zout. Masseer de kip om ze goed te doordringen. Bak 30 min. in het bovenste deel van de oven.
2
Snijd de courgettes overlangs in 4, ontpit ze en snijd ze in 2. Snijd de ongeschilde appelen in partjes en verwijder het klokhuis. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de courgettes en de appelen over, besprenkel ze met 2 el olijfolie en schuif in het midden van de oven. Reken 20 min. kooktijd.
3
Fruit de gesnipperde rode uien in een steelpan, met 2 el olijfolie en de rest van de curry. Voeg na 5 min. de kokosmelk toe, samen met de kurkuma, de rietsuiker, het sap van de citroen en het sap van de gember (rasp hem grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de steelpan). Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Breng verder op smaak.
4
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Snijd de kippenbouten in 2 ter hoogte van het gewricht. Doe de bouten samen met de appelpartjes en alle courgettes in de currysaus. Ontvet het braadvocht van de kip en giet het ook bij de saus. Werk af met basilicum en dien heel warm op, met de rijst.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 146 kcal - Vetten: 9,5 g - Koolhydraten: 8,5 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 5,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 146 kcal - Vetten: 9,5 g - Koolhydraten: 8,5 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 5,7 g
Indiaas
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Courgette
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bouten | Kip | Bio
Delhaize Bouten | Kip | Bio
2 × +/- 600 gr
Bio
    +/-€
    7
    97
    Rode uien | Netje
    Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Gember | Bio
    Delhaize Gember | Bio
    150 gr
    Bio
      1
      89
      Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
      Pink Lady Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
      900 gr
      2de tegen -50%
      3
      99
      Citroen | 1 st
      Delhaize Citroen | 1 st
      1 st
      0
      69
      Kruiden | Basilicum
      Santa Maria Kruiden | Basilicum
      10 gr
      3
      35
      Tijm | Verpakt
      Delhaize Tijm | Verpakt
      20 gr
      1
      49
      Rijst | Basmati | Kookbuiltje
      Bosto Rijst | Basmati | Kookbuiltje
      4 x 75 gr
      2
      35
      Kokosnotenmelk
      Suzi Wan Kokosnotenmelk
      2 × 50 cl
      6
      35
      Suiker | Bruin | Kandijsmaak
      Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
      500 gr
      1
      59
      Saus | Curry | Tandoori
      Patak's Saus | Curry | Tandoori
      450 gr
      2de tegen -50%
      2
      79
      Kruiden | Kurkuma | Gemalen
      Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
      35 gr
      3
      55

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      +/-€52,32