1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de kippenbouten lichtjes in en doe ze in een ovenschaal. Voeg 3 el olijfolie toe, de helft van de curry, de geriste tijm en zout. Masseer de kip om ze goed te doordringen. Bak 30 min. in het bovenste deel van de oven.
2
Snijd de courgettes overlangs in 4, ontpit ze en snijd ze in 2. Snijd de ongeschilde appelen in partjes en verwijder het klokhuis. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de courgettes en de appelen over, besprenkel ze met 2 el olijfolie en schuif in het midden van de oven. Reken 20 min. kooktijd.
3
Fruit de gesnipperde rode uien in een steelpan, met 2 el olijfolie en de rest van de curry. Voeg na 5 min. de kokosmelk toe, samen met de kurkuma, de rietsuiker, het sap van de citroen en het sap van de gember (rasp hem grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de steelpan). Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Breng verder op smaak.
4
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Snijd de kippenbouten in 2 ter hoogte van het gewricht. Doe de bouten samen met de appelpartjes en alle courgettes in de currysaus. Ontvet het braadvocht van de kip en giet het ook bij de saus. Werk af met basilicum en dien heel warm op, met de rijst.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de kippenbouten lichtjes in en doe ze in een ovenschaal. Voeg 3 el olijfolie toe, de helft van de curry, de geriste tijm en zout. Masseer de kip om ze goed te doordringen. Bak 30 min. in het bovenste deel van de oven.
2
Snijd de courgettes overlangs in 4, ontpit ze en snijd ze in 2. Snijd de ongeschilde appelen in partjes en verwijder het klokhuis. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de courgettes en de appelen over, besprenkel ze met 2 el olijfolie en schuif in het midden van de oven. Reken 20 min. kooktijd.
3
Fruit de gesnipperde rode uien in een steelpan, met 2 el olijfolie en de rest van de curry. Voeg na 5 min. de kokosmelk toe, samen met de kurkuma, de rietsuiker, het sap van de citroen en het sap van de gember (rasp hem grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de steelpan). Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Breng verder op smaak.
4
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Snijd de kippenbouten in 2 ter hoogte van het gewricht. Doe de bouten samen met de appelpartjes en alle courgettes in de currysaus. Ontvet het braadvocht van de kip en giet het ook bij de saus. Werk af met basilicum en dien heel warm op, met de rijst.