1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tofu in kleine plakjes. Besprenkel ze met een beetje citroensap, kruid ze met peper, met zout en bestrooi naar eigen smaak met chili. Laat rusten.
2
Snijd de bloemkool verticaal in 4 dikke plakken (begin in het midden). Bedek een ovenplaat met bakpapier, leg er de bloemkoolplakken op (en alle restjes), smeer ze in met olijfolie en bak ze 35 min. Draai ze halverwege de kooktijd voorzichtig om.
3
Laat de rode bonen uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer fijn met citroensap naar eigen smaak, 2 el olijfolie, de komijn, de koriander, peper en zout. Giet er een beetje water bij tot de gewenste textuur en breng verder op smaak.
4
Rol de tofuplakjes in de maizena en schud ze lichtjes. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met 2 el arachideolie: door de maizena vormt er zich een klein korstje rond de tofu.
5
Serveer de bloemkoolsteaks met de tofu en de hummus en geef er eventueel een slaatje van verse kruiden bij.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tofu in kleine plakjes. Besprenkel ze met een beetje citroensap, kruid ze met peper, met zout en bestrooi naar eigen smaak met chili. Laat rusten.
2
Snijd de bloemkool verticaal in 4 dikke plakken (begin in het midden). Bedek een ovenplaat met bakpapier, leg er de bloemkoolplakken op (en alle restjes), smeer ze in met olijfolie en bak ze 35 min. Draai ze halverwege de kooktijd voorzichtig om.
3
Laat de rode bonen uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer fijn met citroensap naar eigen smaak, 2 el olijfolie, de komijn, de koriander, peper en zout. Giet er een beetje water bij tot de gewenste textuur en breng verder op smaak.
4
Rol de tofuplakjes in de maizena en schud ze lichtjes. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met 2 el arachideolie: door de maizena vormt er zich een klein korstje rond de tofu.
5
Serveer de bloemkoolsteaks met de tofu en de hummus en geef er eventueel een slaatje van verse kruiden bij.