⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGebakken tofu met chili, geroosterde bloemkoolsteaks en rodebonenhummus
Delhaize logo
  • Gebakken tofu met chili, geroosterde bloemkoolsteaks en rodebonenhummus
    A

Gebakken tofu met chili, geroosterde bloemkoolsteaks en rodebonenhummus

Gebakken tofu met chili, geroosterde bloemkoolsteaks en rodebonenhummusA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g tofu
  • 1 bloemkool
  • 1 blik (400 g) rode bonen
  • 1 citroen
  • maïsmeel
  • 3 el tahini
  • 4 el olijfolie
  • 2 el arachideolie 
  • 1 kl gemalen komijn
  • 1 kl gemalen koriander
  • chilipoeder
  • peper
  • zout
  • 400 g tofu
  • 1 bloemkool
  • 1 blik (400 g) rode bonen
  • 1 citroen
  • maïsmeel
  • 3 el tahini
  • 4 el olijfolie
  • 2 el arachideolie 
  • 1 kl gemalen komijn
  • 1 kl gemalen koriander
  • chilipoeder
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 40 min.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tofu in kleine plakjes. Besprenkel ze met een beetje citroensap, kruid ze met peper, met zout en bestrooi naar eigen smaak met chili. Laat rusten.
2
Snijd de bloemkool verticaal in 4 dikke plakken (begin in het midden). Bedek een ovenplaat met bakpapier, leg er de bloemkoolplakken op (en alle restjes), smeer ze in met olijfolie en bak ze 35 min. Draai ze halverwege de kooktijd voorzichtig om.
3
Laat de rode bonen uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer fijn met citroensap naar eigen smaak, 2 el olijfolie, de komijn, de koriander, peper en zout. Giet er een beetje water bij tot de gewenste textuur en breng verder op smaak.
4
Rol de tofuplakjes in de maizena en schud ze lichtjes. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met 2 el arachideolie: door de maizena vormt er zich een klein korstje rond de tofu.
5
Serveer de bloemkoolsteaks met de tofu en de hummus en geef er eventueel een slaatje van verse kruiden bij.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tofu in kleine plakjes. Besprenkel ze met een beetje citroensap, kruid ze met peper, met zout en bestrooi naar eigen smaak met chili. Laat rusten.
2
Snijd de bloemkool verticaal in 4 dikke plakken (begin in het midden). Bedek een ovenplaat met bakpapier, leg er de bloemkoolplakken op (en alle restjes), smeer ze in met olijfolie en bak ze 35 min. Draai ze halverwege de kooktijd voorzichtig om.
3
Laat de rode bonen uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer fijn met citroensap naar eigen smaak, 2 el olijfolie, de komijn, de koriander, peper en zout. Giet er een beetje water bij tot de gewenste textuur en breng verder op smaak.
4
Rol de tofuplakjes in de maizena en schud ze lichtjes. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met 2 el arachideolie: door de maizena vormt er zich een klein korstje rond de tofu.
5
Serveer de bloemkoolsteaks met de tofu en de hummus en geef er eventueel een slaatje van verse kruiden bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 172 kcal - Vetten: 11,2 g - Koolhydraten: 7 g - Vezels: 3,7 g - Eiwitten: 8,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 172 kcal - Vetten: 11,2 g - Koolhydraten: 7 g - Vezels: 3,7 g - Eiwitten: 8,8 g
Lactose vrij
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Citroenen
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tahini
3 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tofu | Vegan | Bio
Delhaize Tofu | Vegan | Bio
2 × 250 gr
Bio
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19
Bloemkool
Delhaize Bloemkool
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Bonen | Chili
Santa Maria Bonen | Chili
410 gr
-10% voor 3
2
75
Maiszetmeel
Delhaize Maiszetmeel
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Kruiden | Chili | Poeder
Santa Maria Kruiden | Chili | Poeder
41 gr
3
29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€19,79