⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRodebietensoep met krokante feta
Delhaize logo
  • Rodebietensoep met krokante feta
    B

Rodebietensoep met krokante feta

door Simply Morane
Rodebietensoep met krokante fetaB
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 ei
  • 500 g rode bieten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote bloemige aardappel
  • 1 blok feta (200g)
  • 25 g panko
  • 2 el olijfolie
  • 1 el pompoenpitten
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl gemberpoeder
  • zout
  • peper
  • 1 ei
  • 500 g rode bieten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote bloemige aardappel
  • 1 blok feta (200g)
  • 25 g panko
  • 2 el olijfolie
  • 1 el pompoenpitten
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl gemberpoeder
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 15 min. + 45 min. kooktijd
1
Schil de rode bieten en de aardappel. Snijd ze in blokjes en fruit ze 2 min. in een kookpot met de helft van de olijfolie, de gember, de gehakte ui en het gesnipperde gepelde teentje knoflook. Breng dan aan de kook met 1 l water en het verkruimelde bouillonblokje. Zet het deksel op de pan en laat 45 min. sudderen.
2
Verwarm de oven voor op 180°C wanneer de soep ± 20 min. aan het koken is. Klop het ei in een bord. Meng de panko, de rest van de olie, de komijn en de paprika in een 2e bord. Snijd de feta in staafjes van ± 1 cm, haal ze door het ei en dan door de pankomix. Bedek de ovenplaat met bakpapier, schik er de fetastaafjes op en bak ze 15 à 20 min. goudbruin in de oven.
3
Mix de soep fijn en breng ze verder op smaak. Serveer ze in kommen, werk ze af met de gepaneerde feta en pompoenpitten.
1
Schil de rode bieten en de aardappel. Snijd ze in blokjes en fruit ze 2 min. in een kookpot met de helft van de olijfolie, de gember, de gehakte ui en het gesnipperde gepelde teentje knoflook. Breng dan aan de kook met 1 l water en het verkruimelde bouillonblokje. Zet het deksel op de pan en laat 45 min. sudderen.
2
Verwarm de oven voor op 180°C wanneer de soep ± 20 min. aan het koken is. Klop het ei in een bord. Meng de panko, de rest van de olie, de komijn en de paprika in een 2e bord. Snijd de feta in staafjes van ± 1 cm, haal ze door het ei en dan door de pankomix. Bedek de ovenplaat met bakpapier, schik er de fetastaafjes op en bak ze 15 à 20 min. goudbruin in de oven.
3
Mix de soep fijn en breng ze verder op smaak. Serveer ze in kommen, werk ze af met de gepaneerde feta en pompoenpitten.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 79 kcal - Vetten: 5,2 g - Koolhydraten: 4,6 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 2,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 79 kcal - Vetten: 5,2 g - Koolhydraten: 4,6 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 2,8 g
Vegetarisch
Voorgerecht