1
Pel de ontdooide garnalen, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Fruit de koppen en de pantsers op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met de helft van de olijfolie. Voeg de gehakte ui toe, samen met de 2 soorten ontpitte paprika’s in stukken. Voeg Espelettepeper naar eigen smaak toe, de basilicumsteeltjes en het laurierblaadje. Fruit 2 min. op een vrij hoog vuur, voeg de witte wijn toe, 3,5 dl water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 30 min. op een matig vuurtje inkoken.
2
Voeg de passata toe, giet alles in de beker van de blender en mix goed met 20 g boter. Giet door een puntzeef in de stoofpan en pers er zoveel mogelijk saus uit. Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en de grofgehakte basilicumblaadjes. Breng verder op smaak.
3
Kook de pasta in kokend water volgens de instructies op de verpakking.
4
Snijd het brede deel van de garnalen lichtjes in. Bak ze op een vrij hoog vuur met de rest van de olie en de boter. Kruid met peper en zout.
5
Meng de uitgelekte pasta en de saus, voeg de garnalen toe en serveer met geraspte parmigiano.
1
Pel de ontdooide garnalen, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Fruit de koppen en de pantsers op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met de helft van de olijfolie. Voeg de gehakte ui toe, samen met de 2 soorten ontpitte paprika’s in stukken. Voeg Espelettepeper naar eigen smaak toe, de basilicumsteeltjes en het laurierblaadje. Fruit 2 min. op een vrij hoog vuur, voeg de witte wijn toe, 3,5 dl water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 30 min. op een matig vuurtje inkoken.
2
Voeg de passata toe, giet alles in de beker van de blender en mix goed met 20 g boter. Giet door een puntzeef in de stoofpan en pers er zoveel mogelijk saus uit. Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en de grofgehakte basilicumblaadjes. Breng verder op smaak.
3
Kook de pasta in kokend water volgens de instructies op de verpakking.
4
Snijd het brede deel van de garnalen lichtjes in. Bak ze op een vrij hoog vuur met de rest van de olie en de boter. Kruid met peper en zout.
5
Meng de uitgelekte pasta en de saus, voeg de garnalen toe en serveer met geraspte parmigiano.