Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPasta met kreeftensaus, garnalen en kerstomaten
Delhaize logo
  • Pasta met kreeftensaus, garnalen en kerstomaten
    A

Pasta met kreeftensaus, garnalen en kerstomaten

door Jeroen De Pauw
Pasta met kreeftensaus, garnalen en kerstomatenA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 400 g hele diepvriesgarnalen
  • 200 g kerstomaten tros
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 gele paprika
  • 1/2 ui
  • 1,3 dl passata
  • 1/2 bussel basilicum
  • 250 g fusilli lunghi bucati
  • 50 g parmigiano
  • 7 cl droge witte wijn
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • 4 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 1 blaadje laurier
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 400 g hele diepvriesgarnalen
  • 200 g kerstomaten tros
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 gele paprika
  • 1/2 ui
  • 1,3 dl passata
  • 1/2 bussel basilicum
  • 250 g fusilli lunghi bucati
  • 50 g parmigiano
  • 7 cl droge witte wijn
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • 4 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 1 blaadje laurier
  • Espelettepeper

Begin met koken

: 35 min. + 30 min. kooktijd
1
Pel de ontdooide garnalen, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Fruit de koppen en de pantsers op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met de helft van de olijfolie. Voeg de gehakte ui toe, samen met de 2 soorten ontpitte paprika’s in stukken. Voeg Espelettepeper naar eigen smaak toe, de basilicumsteeltjes en het laurierblaadje. Fruit 2 min. op een vrij hoog vuur, voeg de witte wijn toe, 3,5 dl water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 30 min. op een matig vuurtje inkoken.
2
Voeg de passata toe, giet alles in de beker van de blender en mix goed met 20 g boter. Giet door een puntzeef in de stoofpan en pers er zoveel mogelijk saus uit. Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en de grofgehakte basilicumblaadjes. Breng verder op smaak.
3
Kook de pasta in kokend water volgens de instructies op de verpakking.
4
Snijd het brede deel van de garnalen lichtjes in. Bak ze op een vrij hoog vuur met de rest van de olie en de boter. Kruid met peper en zout.
5
Meng de uitgelekte pasta en de saus, voeg de garnalen toe en serveer met geraspte parmigiano.
1
Pel de ontdooide garnalen, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Fruit de koppen en de pantsers op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met de helft van de olijfolie. Voeg de gehakte ui toe, samen met de 2 soorten ontpitte paprika’s in stukken. Voeg Espelettepeper naar eigen smaak toe, de basilicumsteeltjes en het laurierblaadje. Fruit 2 min. op een vrij hoog vuur, voeg de witte wijn toe, 3,5 dl water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 30 min. op een matig vuurtje inkoken.
2
Voeg de passata toe, giet alles in de beker van de blender en mix goed met 20 g boter. Giet door een puntzeef in de stoofpan en pers er zoveel mogelijk saus uit. Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en de grofgehakte basilicumblaadjes. Breng verder op smaak.
3
Kook de pasta in kokend water volgens de instructies op de verpakking.
4
Snijd het brede deel van de garnalen lichtjes in. Bak ze op een vrij hoog vuur met de rest van de olie en de boter. Kruid met peper en zout.
5
Meng de uitgelekte pasta en de saus, voeg de garnalen toe en serveer met geraspte parmigiano.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 165 kcal - Vetten: 6,8 g - Koolhydraten: 15,3 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 9,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 165 kcal - Vetten: 6,8 g - Koolhydraten: 15,3 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 9,1 g
Italiaans
Romantisch diner
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Paprika | Snack
175 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Roze garnalen | Gepelde
365 Roze garnalen | Gepelde
2 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Paprika | Geel
Delhaize Paprika | Geel
1 st
1
19
Gepelde Tomaten
Mutti Gepelde Tomaten
400 gr
1
89
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
-10% voor 3
3
35
Fusilli
Bertagni Fusilli
500 gr
4
15
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
-10% voor 3
3
89

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
109 gr
3+1 gratis
2
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€33,32