⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCanapés van zoete aardappel met blauwe kaas en champignons
Delhaize logo
  • Canapés van zoete aardappel met blauwe kaas en champignons
    C

Canapés van zoete aardappel met blauwe kaas en champignons

door Line Couvreur
Canapés van zoete aardappel met blauwe kaas en champignonsC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
16 porties
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 2 grote zoete aardappelen (van 500 g)
  • 150 g stilton
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 2 grote zoete aardappelen (van 500 g)
  • 150 g stilton
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Bedek een ovenplaat met geolied bakpapier, snijd 8 dikke schijfjes (± 1,5 cm dikte) uit elke zoete aardappel en verdeel ze over de ovenplaat. Smeer ze in met 2 el olijfolie en bak ze 20 min.
2
Verwijder de voet van de shiitake’s, snijd de champignons in dikke plakjes en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de rest van de olijfolie. Kruid met peper, met zout en voeg op het einde van de kooktijd 1 grofgehakt takje peterselie toe.
3
Snijd de stilton in dunne lange plakjes. Verdeel ze over de warme zoeteaardappelschijfjes zodat de kaas lichtjes smelt. Voeg de champignons toe en werk af met peterselieblaadjes. Dien warm op.
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Bedek een ovenplaat met geolied bakpapier, snijd 8 dikke schijfjes (± 1,5 cm dikte) uit elke zoete aardappel en verdeel ze over de ovenplaat. Smeer ze in met 2 el olijfolie en bak ze 20 min.
2
Verwijder de voet van de shiitake’s, snijd de champignons in dikke plakjes en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de rest van de olijfolie. Kruid met peper, met zout en voeg op het einde van de kooktijd 1 grofgehakt takje peterselie toe.
3
Snijd de stilton in dunne lange plakjes. Verdeel ze over de warme zoeteaardappelschijfjes zodat de kaas lichtjes smelt. Voeg de champignons toe en werk af met peterselieblaadjes. Dien warm op.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 174 kcal - Vetten: 13 g - Koolhydraten: 9,3 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 4,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 174 kcal - Vetten: 13 g - Koolhydraten: 9,3 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 4,4 g
Frans
Vegetarisch
Eindejaar
Winter
Hapjes