1
Snijd de gepelde sjalotjes, de ontpitte paprika’s, de gember en de teentjes knoflook in grote stukken. Ontpit de rode peper en hak hem fijn. Fruit alles gedurende 5 min. op een vrij hoog vuur, in een grote stoofpan met de olijfolie en de tandoorikruiden. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een zacht vuurtje slinken. Overgiet met 1 dl water en laat nog 10 min. op een zacht vuurtje koken, met het deksel op de pan.
2
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
3
Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd hem in stukken. Dompel alles, samen met de peultjes, in een grote kookpot kokend gezouten water. Reken 2 min. kooktijd, giet af en laat min. 2 min. in ijskoud water schrikken.
4
Laat de groene groenten uitlekken en schep ze in de stoofpan. Voeg de yoghurt toe, breng verder op smaak en laat nog 5 min. sudderen.
5
Kruid de rest van de yoghurt met zout en schep hem in een kom met een beetje gehakte koriander en Espelettepeper. Serveer met de rijst, bij de groenten. Werk af met koriander en limoenpartjes.
6
Tip: Bestrooi je gerecht eventueel met gehakte cashewnoten of amandelen voor een krokant toetsje.
1
Snijd de gepelde sjalotjes, de ontpitte paprika’s, de gember en de teentjes knoflook in grote stukken. Ontpit de rode peper en hak hem fijn. Fruit alles gedurende 5 min. op een vrij hoog vuur, in een grote stoofpan met de olijfolie en de tandoorikruiden. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een zacht vuurtje slinken. Overgiet met 1 dl water en laat nog 10 min. op een zacht vuurtje koken, met het deksel op de pan.
2
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
3
Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd hem in stukken. Dompel alles, samen met de peultjes, in een grote kookpot kokend gezouten water. Reken 2 min. kooktijd, giet af en laat min. 2 min. in ijskoud water schrikken.
4
Laat de groene groenten uitlekken en schep ze in de stoofpan. Voeg de yoghurt toe, breng verder op smaak en laat nog 5 min. sudderen.
5
Kruid de rest van de yoghurt met zout en schep hem in een kom met een beetje gehakte koriander en Espelettepeper. Serveer met de rijst, bij de groenten. Werk af met koriander en limoenpartjes.
6
Tip: Bestrooi je gerecht eventueel met gehakte cashewnoten of amandelen voor een krokant toetsje.