Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGoudbruine broccoliroosjes met parmigiano
Delhaize logo
  • Goudbruine broccoliroosjes met parmigiano
    D

Goudbruine broccoliroosjes met parmigiano

Goudbruine broccoliroosjes met parmigianoD
Makkelijk
< 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 broccoli
  • 1 biocitroen
  • 2 kl mosterdzaden
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g parmigiano
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 broccoli
  • 1 biocitroen
  • 2 kl mosterdzaden
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g parmigiano
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. (+ 20 min. kooktijd)
1
Snijd de stronk van de broccoli en verdeel hem in roosjes. Dompel alles in een kookpot kokend gezouten water en reken 5 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet voorzichtig af en schep er de broccoliroosjes met een schuimspaan uit om ze niet te beschadigen. Laat alles 1 min. in koud water schrikken. Laat in een zeef uitlekken en vervolgens op een dubbele laag keukenpapier. Vervang het keukenpapier meerdere keren om zoveel mogelijk vocht te absorberen.
2
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Meng de olijfolie, het geperste teentje knoflook, de mosterdzaadjes, peper, zout en een beetje geraspte citroenzeste (naar eigen smaak). Snijd de broccolistronk in plakjes en verdeel ze samen met de broccoliroosjes over de ovenplaat. Smeer ze in met de gekruide olie, bestrooi ze met de geraspte parmigiano en bak ze 15 min. goudbruin in de oven. Dien heel warm op.
1
Snijd de stronk van de broccoli en verdeel hem in roosjes. Dompel alles in een kookpot kokend gezouten water en reken 5 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet voorzichtig af en schep er de broccoliroosjes met een schuimspaan uit om ze niet te beschadigen. Laat alles 1 min. in koud water schrikken. Laat in een zeef uitlekken en vervolgens op een dubbele laag keukenpapier. Vervang het keukenpapier meerdere keren om zoveel mogelijk vocht te absorberen.
2
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Meng de olijfolie, het geperste teentje knoflook, de mosterdzaadjes, peper, zout en een beetje geraspte citroenzeste (naar eigen smaak). Snijd de broccolistronk in plakjes en verdeel ze samen met de broccoliroosjes over de ovenplaat. Smeer ze in met de gekruide olie, bestrooi ze met de geraspte parmigiano en bak ze 15 min. goudbruin in de oven. Dien heel warm op.
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 210 kcal - Vetten: 17,2 g - Koolhydraten: 3,1 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 8,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 210 kcal - Vetten: 17,2 g - Koolhydraten: 3,1 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 8,6 g
Vegetarisch
Bijgerechten