1
Haal de lamskoteletjes 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Smelt intussen de boter in een koekenpan en leg het witloof erin. Pel 1 sinaasappel en leg de schil opzij. Pers het sap uit de 2 sinaasappels en giet dit over het witloof. Dek af en laat 20 minuten sudderen, draai ze halverwege om.
2
Bereid de gremolata: snijd de sinaasappelschil in zeer fijne staafjes en meng ze met ⅓ van de olijfolie, de gehakte peterselie en een geperst teentje knoflook.
3
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag, zonder vet. Bestrijk de lamskoteletten met de resterende olijfolie en gril elke kant gedurende 1 minuut in een hete pan. Zet het vuur op de laagste stand. Voeg peper en zout toe en bestrooi met tijm. Bak vervolgens verder naar smaak.
4
Laat de kooksappen van het witloof op een zeer hoog vuur inkoken tot ze een beetje karamelliseren. Voeg zout en peper toe. Serveer met de lamskoteletjes en voeg de gremolata toe. Vervolledig dit gerecht met geroosterde grenaille-aardappeltjes.
1
Haal de lamskoteletjes 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Smelt intussen de boter in een koekenpan en leg het witloof erin. Pel 1 sinaasappel en leg de schil opzij. Pers het sap uit de 2 sinaasappels en giet dit over het witloof. Dek af en laat 20 minuten sudderen, draai ze halverwege om.
2
Bereid de gremolata: snijd de sinaasappelschil in zeer fijne staafjes en meng ze met ⅓ van de olijfolie, de gehakte peterselie en een geperst teentje knoflook.
3
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag, zonder vet. Bestrijk de lamskoteletten met de resterende olijfolie en gril elke kant gedurende 1 minuut in een hete pan. Zet het vuur op de laagste stand. Voeg peper en zout toe en bestrooi met tijm. Bak vervolgens verder naar smaak.
4
Laat de kooksappen van het witloof op een zeer hoog vuur inkoken tot ze een beetje karamelliseren. Voeg zout en peper toe. Serveer met de lamskoteletjes en voeg de gremolata toe. Vervolledig dit gerecht met geroosterde grenaille-aardappeltjes.