⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenLamskoteletten met gremolata en gesmoorde witloof met sinaasappel
Delhaize logo
  • Lamskoteletten met gremolata en gesmoorde witloof met sinaasappel

Lamskoteletten met gremolata en gesmoorde witloof met sinaasappel

Lamskoteletten met gremolata en gesmoorde witloof met sinaasappel
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg lamskoteletjes
  • 700 g gourmet witloof
  • 2 biosinaasappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • 20 g boter
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 kg lamskoteletjes
  • 700 g gourmet witloof
  • 2 biosinaasappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • 20 g boter
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Haal de lamskoteletjes 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Smelt intussen de boter in een koekenpan en leg het witloof erin. Pel 1 sinaasappel en leg de schil opzij. Pers het sap uit de 2 sinaasappels en giet dit over het witloof. Dek af en laat 20 minuten sudderen, draai ze halverwege om.
2
Bereid de gremolata: snijd de sinaasappelschil in zeer fijne staafjes en meng ze met ⅓ van de olijfolie, de gehakte peterselie en een geperst teentje knoflook.
3
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag, zonder vet. Bestrijk de lamskoteletten met de resterende olijfolie en gril elke kant gedurende 1 minuut in een hete pan. Zet het vuur op de laagste stand. Voeg peper en zout toe en bestrooi met tijm. Bak vervolgens verder naar smaak.
4
Laat de kooksappen van het witloof op een zeer hoog vuur inkoken tot ze een beetje karamelliseren. Voeg zout en peper toe. Serveer met de lamskoteletjes en voeg de gremolata toe. Vervolledig dit gerecht met geroosterde grenaille-aardappeltjes.
1
Haal de lamskoteletjes 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Smelt intussen de boter in een koekenpan en leg het witloof erin. Pel 1 sinaasappel en leg de schil opzij. Pers het sap uit de 2 sinaasappels en giet dit over het witloof. Dek af en laat 20 minuten sudderen, draai ze halverwege om.
2
Bereid de gremolata: snijd de sinaasappelschil in zeer fijne staafjes en meng ze met ⅓ van de olijfolie, de gehakte peterselie en een geperst teentje knoflook.
3
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag, zonder vet. Bestrijk de lamskoteletten met de resterende olijfolie en gril elke kant gedurende 1 minuut in een hete pan. Zet het vuur op de laagste stand. Voeg peper en zout toe en bestrooi met tijm. Bak vervolgens verder naar smaak.
4
Laat de kooksappen van het witloof op een zeer hoog vuur inkoken tot ze een beetje karamelliseren. Voeg zout en peper toe. Serveer met de lamskoteletjes en voeg de gremolata toe. Vervolledig dit gerecht met geroosterde grenaille-aardappeltjes.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Pasen,Romantisch diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Koteletten | Lam | Royal |   Celtic
Delhaize Koteletten | Lam | Royal | Celtic
4 × +/- 310 gr
+/-€
9
92
Witloof | Hydrocultuur
Delhaize Witloof | Hydrocultuur
2 × 650 gr
2de tegen -50%
3
49
Persappelsienen | Net
Delhaize Persappelsienen | Net
3 kg
4
99
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39

Reeds in je keuken

Fijngesneden look
Delhaize Fijngesneden look
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
75
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€57,02