1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 2 el olijfolie in een ovenschaal met de koriander, de gerookte paprika, 1 kl kurkuma, de komijn, Espelettepeper naar eigen smaak en zout. Leg er de kippenonderbouten in, bestrijk ze langs alle kanten en bak ze 30 min. in de oven.
2
Doe de kerstomaten in een andere ovenschaal en prik ze in met een mes. Bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie, bestrooi ze met suiker, kruid ze met zout en bak ze 25 min. in de oven, samen met de kip.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, spoel hem onder koud water en laat hem goed uitlekken. <em>(Stop hier als je dit recept op voorhand maakt)</em>
4
Maak de mosselen schoon, doe ze in een kookpot, zet het deksel op de pan en verwarm tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren.
5
5. Fruit de gesnipperde uien 2 min. in een sauteerpan, met 6 el olijfolie, 1 kl gerookte paprika, 1 el kurkuma, een beetje Espelettepeper en de venkelzaadjes. Giet er het kookvocht van de tomaten en het gedecanteerde kookvocht van de mosselen bij. Laat op een vrij hoog vuur bijna volledig inkoken, voeg de rijst toe en de ontdooide erwten. Bak 2 min. op een vrij hoog vuur, voeg de kip toe, de tomaten en de mosselen. Breng verder op smaak en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 2 el olijfolie in een ovenschaal met de koriander, de gerookte paprika, 1 kl kurkuma, de komijn, Espelettepeper naar eigen smaak en zout. Leg er de kippenonderbouten in, bestrijk ze langs alle kanten en bak ze 30 min. in de oven.
2
Doe de kerstomaten in een andere ovenschaal en prik ze in met een mes. Bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie, bestrooi ze met suiker, kruid ze met zout en bak ze 25 min. in de oven, samen met de kip.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, spoel hem onder koud water en laat hem goed uitlekken. <em>(Stop hier als je dit recept op voorhand maakt)</em>
4
Maak de mosselen schoon, doe ze in een kookpot, zet het deksel op de pan en verwarm tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren.
5
5. Fruit de gesnipperde uien 2 min. in een sauteerpan, met 6 el olijfolie, 1 kl gerookte paprika, 1 el kurkuma, een beetje Espelettepeper en de venkelzaadjes. Giet er het kookvocht van de tomaten en het gedecanteerde kookvocht van de mosselen bij. Laat op een vrij hoog vuur bijna volledig inkoken, voeg de rijst toe en de ontdooide erwten. Bak 2 min. op een vrij hoog vuur, voeg de kip toe, de tomaten en de mosselen. Breng verder op smaak en serveer.