Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGebakken rijst op paellawijze
Delhaize logo
  • Gebakken rijst op paellawijze
    A

Gebakken rijst op paellawijze

door Line Couvreur
Gebakken rijst op paellawijzeA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g kippenonderbouten
  • 1 kg mosselen
  • 300 g kerstomaten
  • 2 uien
  • 250 g diepvrieserwten
  • 250 g basmatirijst
  • 1/2 kl rietsuiker
  • 9 el olijfolie
  • 1 kl gemalen koriander
  • 2 kl gerookte paprika
  • 1 el kurkuma
  • 1 kl kurkuma
  • 1/2 kl gemalen komijn
  • 1/2 kl venkelzaadjes
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 600 g kippenonderbouten
  • 1 kg mosselen
  • 300 g kerstomaten
  • 2 uien
  • 250 g diepvrieserwten
  • 250 g basmatirijst
  • 1/2 kl rietsuiker
  • 9 el olijfolie
  • 1 kl gemalen koriander
  • 2 kl gerookte paprika
  • 1 el kurkuma
  • 1 kl kurkuma
  • 1/2 kl gemalen komijn
  • 1/2 kl venkelzaadjes
  • Espelettepeper

Begin met koken

: 45 min.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 2 el olijfolie in een ovenschaal met de koriander, de gerookte paprika, 1 kl kurkuma, de komijn, Espelettepeper naar eigen smaak en zout. Leg er de kippenonderbouten in, bestrijk ze langs alle kanten en bak ze 30 min. in de oven.
2
Doe de kerstomaten in een andere ovenschaal en prik ze in met een mes. Bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie, bestrooi ze met suiker, kruid ze met zout en bak ze 25 min. in de oven, samen met de kip.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, spoel hem onder koud water en laat hem goed uitlekken. <em>(Stop hier als je dit recept op voorhand maakt)</em>
4
Maak de mosselen schoon, doe ze in een kookpot, zet het deksel op de pan en verwarm tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren.
5
5. Fruit de gesnipperde uien 2 min. in een sauteerpan, met 6 el olijfolie, 1 kl gerookte paprika, 1 el kurkuma, een beetje Espelettepeper en de venkelzaadjes. Giet er het kookvocht van de tomaten en het gedecanteerde kookvocht van de mosselen bij. Laat op een vrij hoog vuur bijna volledig inkoken, voeg de rijst toe en de ontdooide erwten. Bak 2 min. op een vrij hoog vuur, voeg de kip toe, de tomaten en de mosselen. Breng verder op smaak en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 2 el olijfolie in een ovenschaal met de koriander, de gerookte paprika, 1 kl kurkuma, de komijn, Espelettepeper naar eigen smaak en zout. Leg er de kippenonderbouten in, bestrijk ze langs alle kanten en bak ze 30 min. in de oven.
2
Doe de kerstomaten in een andere ovenschaal en prik ze in met een mes. Bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie, bestrooi ze met suiker, kruid ze met zout en bak ze 25 min. in de oven, samen met de kip.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, spoel hem onder koud water en laat hem goed uitlekken. <em>(Stop hier als je dit recept op voorhand maakt)</em>
4
Maak de mosselen schoon, doe ze in een kookpot, zet het deksel op de pan en verwarm tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren.
5
5. Fruit de gesnipperde uien 2 min. in een sauteerpan, met 6 el olijfolie, 1 kl gerookte paprika, 1 el kurkuma, een beetje Espelettepeper en de venkelzaadjes. Giet er het kookvocht van de tomaten en het gedecanteerde kookvocht van de mosselen bij. Laat op een vrij hoog vuur bijna volledig inkoken, voeg de rijst toe en de ontdooide erwten. Bak 2 min. op een vrij hoog vuur, voeg de kip toe, de tomaten en de mosselen. Breng verder op smaak en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 180 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 14,7 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 8,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 180 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 14,7 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 8,8 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Witte uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Onderbouten | Kip
Delhaize Onderbouten | Kip
1 kg
5
99
Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
Delhaize Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
1 kg
5
25
Doperwten | Extra fijn | Bokaal
Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
2 × 230 gr
2de tegen -50%
2
39
Rijst | Basmati | Kookbuiltje
Bosto Rijst | Basmati | Kookbuiltje
4 x 75 gr
2
35
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
-10% voor 3
3
29
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
3
55
Kruiden | Komijn
Santa Maria Kruiden | Komijn
33 gr
-10% voor 3
3
49
Kruiden | Venkel | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Venkel | Gemalen
17 gr
-10% voor 3
1
75

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€34,99