Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPilav met schelpdieren
Delhaize logo
  • Pilav met schelpdieren

Pilav met schelpdieren

Pilav met schelpdieren
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 schaaltjes schelpdieren naar keuze: tapijtschelpen, kokkels, venusschelpen of zwaardschedes
  • 300 g Victoriarijst of langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt
  • 100 g bio erwten
  • 150 g passata
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 15 cl droge witte wijn
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 blaadje verse laurier
  • 3 dikke el grof zout
  • 1 citroen
  • 2 schaaltjes schelpdieren naar keuze: tapijtschelpen, kokkels, venusschelpen of zwaardschedes
  • 300 g Victoriarijst of langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt
  • 100 g bio erwten
  • 150 g passata
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 15 cl droge witte wijn
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 blaadje verse laurier
  • 3 dikke el grof zout
  • 1 citroen

Begin met koken

: 20 min. (+ weken 1 u 30’) bereidingstijd + 20 min. kooktijd
1
Spoel de schelpdieren (gooi de beschadigde weg) en doe ze in een grote kom. Bedek met koud water, voeg een dikke eetlepel grof zout toe, meng en laat 30 minuten weken om het zand te verwijderen. Herhaal alles nog 2 keer (in totaal 1 u 30’ weken). Giet af.
2
Doe de schelpdieren in een kookpot, voeg de witte wijn toe, zet een deksel op de pot en draai het vuur hoog. Schud de pot regelmatig. De schelpen zijn na enkele minuten open. Neem ze eruit met een schuimspaan en giet het kookvocht in een beker, laat decanteren.
3
Doe ondertussen de olie in een grote, diepe pan en fruit er de gehakte ui in, de in kleine blokjes gesneden paprika en het geperste lookteentje. Voeg na 5 min. de erwten toe, de rijst en het laurierblad. Roer 2 min., doe er dan de passata bij en meng. Giet er het gefilterde kookvocht bij en vul aan met water (in totaal 70 cl vloeistof). Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en het saffraanpoeder en breng aan de kook. Dek af en laat 15 min. sudderen op heel zacht vuur.
4
Leg er de schelpdieren bovenop, dek af en laat nog 5 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen met partjes citroen.
1
Spoel de schelpdieren (gooi de beschadigde weg) en doe ze in een grote kom. Bedek met koud water, voeg een dikke eetlepel grof zout toe, meng en laat 30 minuten weken om het zand te verwijderen. Herhaal alles nog 2 keer (in totaal 1 u 30’ weken). Giet af.
2
Doe de schelpdieren in een kookpot, voeg de witte wijn toe, zet een deksel op de pot en draai het vuur hoog. Schud de pot regelmatig. De schelpen zijn na enkele minuten open. Neem ze eruit met een schuimspaan en giet het kookvocht in een beker, laat decanteren.
3
Doe ondertussen de olie in een grote, diepe pan en fruit er de gehakte ui in, de in kleine blokjes gesneden paprika en het geperste lookteentje. Voeg na 5 min. de erwten toe, de rijst en het laurierblad. Roer 2 min., doe er dan de passata bij en meng. Giet er het gefilterde kookvocht bij en vul aan met water (in totaal 70 cl vloeistof). Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en het saffraanpoeder en breng aan de kook. Dek af en laat 15 min. sudderen op heel zacht vuur.
4
Leg er de schelpdieren bovenop, dek af en laat nog 5 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen met partjes citroen.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Vongole
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Snelkookrijst | 8 min
Bosto Snelkookrijst | 8 min
4 x 75 gr
2
45
Doperwten | Extra fijn | Bokaal
Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
130 gr
2de tegen -50%
1
99
Gepelde Tomaten
Mutti Gepelde Tomaten
400 gr
1
89
Paprika | Rood
Delhaize Paprika | Rood
1 st
0
99
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Kruiden | Saffraan | Poeder
Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
0,5 gr
-10% voor 3
8
99
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
-10% voor 3
3
89
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
12 x 10 gr
3+1 gratis
2
99
Totaal:
€32,92