Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenColombo van varkenshaasje met zoete aardappelen
Delhaize logo
A

Colombo van varkenshaasje met zoete aardappelen

Colombo van varkenshaasje met zoete aardappelenA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl gemalen pili-pili
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl gemalen kaneel
  • 1 kl gemalen komijn
  • 500 g zoete aardappelen
  • 1 takje verse tijm
  • 15 dl water
  • 2 kleine varkenshaasjes
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • zwarte peper van de molen
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl gemalen pili-pili
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl gemalen kaneel
  • 1 kl gemalen komijn
  • 500 g zoete aardappelen
  • 1 takje verse tijm
  • 15 dl water
  • 2 kleine varkenshaasjes
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • zwarte peper van de molen
  • 1 gele paprika

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180° C.
2
Bestrooi de varkenshaasjes aan beide kanten met de specerijen. Kruid met peper en zout. Verwarm de olie in een diepe pan en bak het vlees goudbruin op vrij hoog vuur.
3
Bestrooi de varkenshaasjes aan beide kanten met de specerijen. Kruid met peper en zout. Verwarm de olie in een diepe pan en bak het vlees goudbruin op vrij hoog vuur.
4
Neem de varkenshaasjes uit de pan, leg ze in een ovenschotel en plaats de schotel in de oven.
5
Bak de groenten aan in de pan, voeg het geperste knoflookteentje toe, kruid met peper en zout en roer om. Doe er het water bij, zet een deksel op de pan en laat 15 min. sudderen op zacht vuur. Controleer de gaarheid en voeg water toe indien nodig.
6
Neem het vlees na 15 min. uit de oven. Snij het in dikke plakken en serveer het met de warme groenten. Werk eventueel af met wat tijm.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180° C.
2
Bestrooi de varkenshaasjes aan beide kanten met de specerijen. Kruid met peper en zout. Verwarm de olie in een diepe pan en bak het vlees goudbruin op vrij hoog vuur.
3
Bestrooi de varkenshaasjes aan beide kanten met de specerijen. Kruid met peper en zout. Verwarm de olie in een diepe pan en bak het vlees goudbruin op vrij hoog vuur.
4
Neem de varkenshaasjes uit de pan, leg ze in een ovenschotel en plaats de schotel in de oven.
5
Bak de groenten aan in de pan, voeg het geperste knoflookteentje toe, kruid met peper en zout en roer om. Doe er het water bij, zet een deksel op de pan en laat 15 min. sudderen op zacht vuur. Controleer de gaarheid en voeg water toe indien nodig.
6
Neem het vlees na 15 min. uit de oven. Snij het in dikke plakken en serveer het met de warme groenten. Werk eventueel af met wat tijm.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 197; energie (kCal): 47; vetten (g): 1,1; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 1,3; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 359,32
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 197; energie (kCal): 47; vetten (g): 1,1; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 1,3; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 359,32
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Volvic Mineraal water | Niet bruisend | 4+2
6 x 1,5 l

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Pili - Pili | Molen
Santa Maria Kruiden | Pili - Pili | Molen
37 gr
-10% voor 3
3
85
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
3
55
Kruiden | Kaneel | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
38 gr
-10% voor 3
3
79
Kruiden | Komijn
Santa Maria Kruiden | Komijn
33 gr
-10% voor 3
3
49
Zoete | Aardappelen
Delhaize Zoete | Aardappelen
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
3
15
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Filet pur | Ardens | Varken
Delhaize Filet pur | Ardens | Varken
3 × +/- 520 gr
+/-€
9
33
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
2 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Paprika | Geel
Delhaize Paprika | Geel
1 st
1
19

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Totaal:
+/-€59,44