1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot. Overgiet ze volledig met koud water, kruid met zout, breng aan de kook en laat 20 min. koken.
2
Snijd het gehakt in kleine porties (± 16 stuks). Plet ze tussen je handpalmen tot miniburgers en leg ze in een grote braadpan met 1 el olijfolie, zonder dat ze elkaar overlappen. Bak de miniburgers op een matig vuurtje aan de 2 kanten goudbruin.
3
Snipper de champignons in dikke plakjes. Schep de burgers op een bord, voeg 1 el olijfolie in de braadpan toe en fruit de champignons op een vrij hoog vuur, tot ze mooi goudbruin zijn. Bestrooi ze met bloem, meng 2 min. en giet er 2,5 dl warm water met het bouillonblokje bij (meng dit eerst even met het warme water). Laat 1 min. inkoken en roer er de room onder.
4
Leg de burgers in de champignonsaus, breng verder op smaak en laat nog 2 min. pruttelen.
5
Plet de aardappelen met 6 el olijfolie, de gehakte bieslook, peper en zout. Serveer ze bij de burgers.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot. Overgiet ze volledig met koud water, kruid met zout, breng aan de kook en laat 20 min. koken.
2
Snijd het gehakt in kleine porties (± 16 stuks). Plet ze tussen je handpalmen tot miniburgers en leg ze in een grote braadpan met 1 el olijfolie, zonder dat ze elkaar overlappen. Bak de miniburgers op een matig vuurtje aan de 2 kanten goudbruin.
3
Snipper de champignons in dikke plakjes. Schep de burgers op een bord, voeg 1 el olijfolie in de braadpan toe en fruit de champignons op een vrij hoog vuur, tot ze mooi goudbruin zijn. Bestrooi ze met bloem, meng 2 min. en giet er 2,5 dl warm water met het bouillonblokje bij (meng dit eerst even met het warme water). Laat 1 min. inkoken en roer er de room onder.
4
Leg de burgers in de champignonsaus, breng verder op smaak en laat nog 2 min. pruttelen.
5
Plet de aardappelen met 6 el olijfolie, de gehakte bieslook, peper en zout. Serveer ze bij de burgers.