⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGehaktburgers, champignonsaus en geprakte aardappelen met olijfolie
Delhaize logo
  • Gehaktburgers, champignonsaus en geprakte aardappelen met olijfolie
    C

Gehaktburgers, champignonsaus en geprakte aardappelen met olijfolie

Gehaktburgers, champignonsaus en geprakte aardappelen met olijfolieC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g gekruid varken-rundsgehakt
  • 500 g witte champignons
  • 1/4 bussel bieslook
  • 800 g aardappelen
  • 20 cl room 20% vg
  • 1 el bloem
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 700 g gekruid varken-rundsgehakt
  • 500 g witte champignons
  • 1/4 bussel bieslook
  • 800 g aardappelen
  • 20 cl room 20% vg
  • 1 el bloem
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot. Overgiet ze volledig met koud water, kruid met zout, breng aan de kook en laat 20 min. koken.
2
Snijd het gehakt in kleine porties (± 16 stuks). Plet ze tussen je handpalmen tot miniburgers en leg ze in een grote braadpan met 1 el olijfolie, zonder dat ze elkaar overlappen. Bak de miniburgers op een matig vuurtje aan de 2 kanten goudbruin.
3
Snipper de champignons in dikke plakjes. Schep de burgers op een bord, voeg 1 el olijfolie in de braadpan toe en fruit de champignons op een vrij hoog vuur, tot ze mooi goudbruin zijn. Bestrooi ze met bloem, meng 2 min. en giet er 2,5 dl warm water met het bouillonblokje bij (meng dit eerst even met het warme water). Laat 1 min. inkoken en roer er de room onder.
4
Leg de burgers in de champignonsaus, breng verder op smaak en laat nog 2 min. pruttelen.
5
Plet de aardappelen met 6 el olijfolie, de gehakte bieslook, peper en zout. Serveer ze bij de burgers.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot. Overgiet ze volledig met koud water, kruid met zout, breng aan de kook en laat 20 min. koken.
2
Snijd het gehakt in kleine porties (± 16 stuks). Plet ze tussen je handpalmen tot miniburgers en leg ze in een grote braadpan met 1 el olijfolie, zonder dat ze elkaar overlappen. Bak de miniburgers op een matig vuurtje aan de 2 kanten goudbruin.
3
Snipper de champignons in dikke plakjes. Schep de burgers op een bord, voeg 1 el olijfolie in de braadpan toe en fruit de champignons op een vrij hoog vuur, tot ze mooi goudbruin zijn. Bestrooi ze met bloem, meng 2 min. en giet er 2,5 dl warm water met het bouillonblokje bij (meng dit eerst even met het warme water). Laat 1 min. inkoken en roer er de room onder.
4
Leg de burgers in de champignonsaus, breng verder op smaak en laat nog 2 min. pruttelen.
5
Plet de aardappelen met 6 el olijfolie, de gehakte bieslook, peper en zout. Serveer ze bij de burgers.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 162 kcal - Vetten: 11,1 g - Koolhydraten: 7 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 7,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 162 kcal - Vetten: 11,1 g - Koolhydraten: 7 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 7,2 g
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kalfsgehakt
700 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
Knorr Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
12 x 11 gr
1
99

Reeds in je keuken

Bloem | Vloeiend
Delhaize Bloem | Vloeiend
1 kg
0
99
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€9,21