Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBrandade van wijting met bladpeterselie
Delhaize logo
  • Brandade van wijting met bladpeterselie
    A

Brandade van wijting met bladpeterselie

door Jeroen De Pauw
Brandade van wijting met bladpeterselieA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g wijtingfilets
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 800 g grote bloemige aardappelen
  • 1 klein sneetje oudbakken brood
  • 2 teentjes bio knoflook
  • 9 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 500 g wijtingfilets
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 800 g grote bloemige aardappelen
  • 1 klein sneetje oudbakken brood
  • 2 teentjes bio knoflook
  • 9 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 25 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze met de gepelde hele teentjes knoflook in een kookpot. Bedek helemaal met koud water, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
2
Doe de wijtingfilets in een ovenschaal (verwijder eerst eventuele overblijvende graatjes). Besprenkel ze met 2 el olijfolie, kruid met peper, met zout en bak ze 15 min. in de oven.
3
Giet de aardappelen en de knoflook af maar houd wat water aan de kant. Doe ze terug in de kookpot, maar niet op het vuur. Voeg 6 el olijfolie toe, de bladpeterselie, peper en zout. Plet alles met een pureestamper en voeg dan de verkruimelde wijting inclusief kookvocht toe. Meng alles en voeg het water dat je opzij had gehouden toe om een consistentie naar eigen smaak te krijgen. Kruid af.
4
Verdeel de brandade over een ovenschaal, verkruimel het brood grof, meng het met 1 el olijfolie en verdeel het over de brandade. Bak 10 min. goudbruin in het bovenste deel van de oven.
5
Dien warm op met een grote salade.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze met de gepelde hele teentjes knoflook in een kookpot. Bedek helemaal met koud water, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
2
Doe de wijtingfilets in een ovenschaal (verwijder eerst eventuele overblijvende graatjes). Besprenkel ze met 2 el olijfolie, kruid met peper, met zout en bak ze 15 min. in de oven.
3
Giet de aardappelen en de knoflook af maar houd wat water aan de kant. Doe ze terug in de kookpot, maar niet op het vuur. Voeg 6 el olijfolie toe, de bladpeterselie, peper en zout. Plet alles met een pureestamper en voeg dan de verkruimelde wijting inclusief kookvocht toe. Meng alles en voeg het water dat je opzij had gehouden toe om een consistentie naar eigen smaak te krijgen. Kruid af.
4
Verdeel de brandade over een ovenschaal, verkruimel het brood grof, meng het met 1 el olijfolie en verdeel het over de brandade. Bak 10 min. goudbruin in het bovenste deel van de oven.
5
Dien warm op met een grote salade.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 140 kcal - Vetten: 7,6 g - Koolhydraten: 10,3 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 140 kcal - Vetten: 7,6 g - Koolhydraten: 10,3 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 7 g
Frans
Lactose vrij
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Wijtingfilet | Schotland
Delhaize Wijtingfilet | Schotland
3 × +/- 220 gr
+/-€
5
17
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
Delhaize Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
2 × 180 gr
Bio
    3
    49

    Reeds in je keuken

    Verse look
    Delhaize Verse look
    140 gr
    2
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    +/-€28,43