1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze met de gepelde hele teentjes knoflook in een kookpot. Bedek helemaal met koud water, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
2
Doe de wijtingfilets in een ovenschaal (verwijder eerst eventuele overblijvende graatjes). Besprenkel ze met 2 el olijfolie, kruid met peper, met zout en bak ze 15 min. in de oven.
3
Giet de aardappelen en de knoflook af maar houd wat water aan de kant. Doe ze terug in de kookpot, maar niet op het vuur. Voeg 6 el olijfolie toe, de bladpeterselie, peper en zout. Plet alles met een pureestamper en voeg dan de verkruimelde wijting inclusief kookvocht toe. Meng alles en voeg het water dat je opzij had gehouden toe om een consistentie naar eigen smaak te krijgen. Kruid af.
4
Verdeel de brandade over een ovenschaal, verkruimel het brood grof, meng het met 1 el olijfolie en verdeel het over de brandade. Bak 10 min. goudbruin in het bovenste deel van de oven.
5
Dien warm op met een grote salade.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze met de gepelde hele teentjes knoflook in een kookpot. Bedek helemaal met koud water, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
2
Doe de wijtingfilets in een ovenschaal (verwijder eerst eventuele overblijvende graatjes). Besprenkel ze met 2 el olijfolie, kruid met peper, met zout en bak ze 15 min. in de oven.
3
Giet de aardappelen en de knoflook af maar houd wat water aan de kant. Doe ze terug in de kookpot, maar niet op het vuur. Voeg 6 el olijfolie toe, de bladpeterselie, peper en zout. Plet alles met een pureestamper en voeg dan de verkruimelde wijting inclusief kookvocht toe. Meng alles en voeg het water dat je opzij had gehouden toe om een consistentie naar eigen smaak te krijgen. Kruid af.
4
Verdeel de brandade over een ovenschaal, verkruimel het brood grof, meng het met 1 el olijfolie en verdeel het over de brandade. Bak 10 min. goudbruin in het bovenste deel van de oven.
5
Dien warm op met een grote salade.