Recept zoekresultatenExpress-soep met pastinaak, wortelen en curry
Delhaize logo
  • Express-soep met pastinaak, wortelen en curry
    C

Express-soep met pastinaak, wortelen en curry

door Gema Gomez
Express-soep met pastinaak, wortelen en curryC
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 200 g overschot pastinaakpuree (of andere groentepuree)
  • 1 wortel
  • 1/2 ui
  • 4 takjes koriander
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el Madras curry
  • zout
  • peper
  • 200 g overschot pastinaakpuree (of andere groentepuree)
  • 1 wortel
  • 1/2 ui
  • 4 takjes koriander
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el Madras curry
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 5 min. (+ 10 min. kooktijd)
1
Hak de ui fijn en snijd de wortel in kleine stukjes. Fruit ze 2 min. op een zacht vuurtje in een steelpan. Voeg de curry toe, meng 30 sec., overgiet met 5 dl water en voeg de puree en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Bestrooi met koriander en serveer met brood (naanbrood of ander). Heb je nog een restje gebakken kip? Trek het vlees in stukjes en voeg ze aan de soep toe.
1
Hak de ui fijn en snijd de wortel in kleine stukjes. Fruit ze 2 min. op een zacht vuurtje in een steelpan. Voeg de curry toe, meng 30 sec., overgiet met 5 dl water en voeg de puree en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Bestrooi met koriander en serveer met brood (naanbrood of ander). Heb je nog een restje gebakken kip? Trek het vlees in stukjes en voeg ze aan de soep toe.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 78 kcal - Vetten: 4,1 g - Koolhydraten: 7,2 g - Vezels: 3,3 g - Eiwitten: 1,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 78 kcal - Vetten: 4,1 g - Koolhydraten: 7,2 g - Vezels: 3,3 g - Eiwitten: 1,5 g
Belgisch
Gluten vrij
Less waste
Winter
Voorgerecht