1
Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd hem in kleine blokjes. Stoom alles 6 min. (of kook 4 min. in kokend water): de broccoli moet nog licht krokant zijn. Laat onder koud water schrikken, als je de broccoli in water hebt gekookt, en laat volledig uitlekken.
2
Meng de ricotta met geraspte citroenzeste en citroensap, naar eigen smaak. Kruid met peper en zout.
3
Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers met de room, peper en zout. Klop de eiwitten tot stevig schuim en roer ze voorzichtig onder het eidooier-roommengsel.
4
Fruit de broccoli 2 min. in een grote braadpan met de olijfolie. Overgiet ze met de eieren, zet het deksel op de pan en bak ± 5 min. De onderkant moet goudbruin zijn en de bovenkant niet volledig gestold, maar lekker zacht.
5
Haal de omelet van het vuur, besmeer één helft met de ricotta en plooi in 2. Bestrooi met geraspte parmigiano en dien meteen op, met brood.
1
Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd hem in kleine blokjes. Stoom alles 6 min. (of kook 4 min. in kokend water): de broccoli moet nog licht krokant zijn. Laat onder koud water schrikken, als je de broccoli in water hebt gekookt, en laat volledig uitlekken.
2
Meng de ricotta met geraspte citroenzeste en citroensap, naar eigen smaak. Kruid met peper en zout.
3
Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers met de room, peper en zout. Klop de eiwitten tot stevig schuim en roer ze voorzichtig onder het eidooier-roommengsel.
4
Fruit de broccoli 2 min. in een grote braadpan met de olijfolie. Overgiet ze met de eieren, zet het deksel op de pan en bak ± 5 min. De onderkant moet goudbruin zijn en de bovenkant niet volledig gestold, maar lekker zacht.
5
Haal de omelet van het vuur, besmeer één helft met de ricotta en plooi in 2. Bestrooi met geraspte parmigiano en dien meteen op, met brood.