1
Kook de pasta ‘al dente’ volgens de instructies op de verpakking.
2
Pel intussen de ontdooide garnalen maar laat er het laatste stukje staart aan. Fruit ze op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met de olijfolie. Kruid met een klein snufje zout en met peper. Haal de garnalen met een schuimspaan uit de pan zodra ze mooi gekleurd zijn en houd ze warm. Snijd 1 citroen in schijfjes, bak ze in dezelfde pan goudbruin en schep ze op een bord.
3
Giet de witte wijn in de sauteerpan. Laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken en roer alle aanbaksels goed los. Voeg de mascarpone toe, het sap van 2 citroenen, 2 el kookwater van de pasta en de parmigiano. Meng met een klopper en laat tot een homogene saus pruttelen. Voeg de uitgelekte tagliatelle toe en breng verder op smaak.
4
Serveer de pasta met de garnalen, de gegrilde citroenschijfjes en rucola.
1
Kook de pasta ‘al dente’ volgens de instructies op de verpakking.
2
Pel intussen de ontdooide garnalen maar laat er het laatste stukje staart aan. Fruit ze op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met de olijfolie. Kruid met een klein snufje zout en met peper. Haal de garnalen met een schuimspaan uit de pan zodra ze mooi gekleurd zijn en houd ze warm. Snijd 1 citroen in schijfjes, bak ze in dezelfde pan goudbruin en schep ze op een bord.
3
Giet de witte wijn in de sauteerpan. Laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken en roer alle aanbaksels goed los. Voeg de mascarpone toe, het sap van 2 citroenen, 2 el kookwater van de pasta en de parmigiano. Meng met een klopper en laat tot een homogene saus pruttelen. Voeg de uitgelekte tagliatelle toe en breng verder op smaak.
4
Serveer de pasta met de garnalen, de gegrilde citroenschijfjes en rucola.