Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGewokte eendenblokjes met ananas
Delhaize logo
  • Gewokte eendenblokjes met ananas
    A

Gewokte eendenblokjes met ananas

Gewokte eendenblokjes met ananasA
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 eendenborsten
  • 1 snuifje gemalen gember
  • 3 el sojasaus
  • 8 ananasschijven in sap (uit blik)
  • 1 el witte vermout
  • 1 rode paprika
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 el witte azijn
  • 2 el Chinese wokolie
  • lente-uitje
  • 2 eendenborsten
  • 1 snuifje gemalen gember
  • 3 el sojasaus
  • 8 ananasschijven in sap (uit blik)
  • 1 el witte vermout
  • 1 rode paprika
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 el witte azijn
  • 2 el Chinese wokolie
  • lente-uitje

Begin met koken

: 15 min. bereidingstijd + 10 min. baktijd
1
Verwijder het vet van de eendenborsten en snij het vlees in blokjes. Meng ze met 2 eetlepels sojasaus en de gember. Zet opzij.
2
Giet het sap van de blikken ananas in een steelpannetje. Voeg het bindmiddel toe, de vermout, 1 eetlepel sojasaus en de azijn. Verwarm zachtjes en al roerend, laat 2 min. sudderen en zet opzij.
3
Snij de paprika in reepjes en de ananasringen in stukjes.
4
Verwarm 1 eetlepel olie in een wok en bak er de eendenblokjes goudbruin in op vrij hoog vuur. Neem ze eruit, giet 1 eetlepel olie in dezelfde wok en bak er de paprika en de ananas 2 min. in op vrij hoog vuur.
5
Doe de saus en de eendenblokjes in de wok, warm alles terug 1 min. op en dien meteen op, bestrooid met fijngesneden lente-uitjes. Serveer met rijst.
1
Verwijder het vet van de eendenborsten en snij het vlees in blokjes. Meng ze met 2 eetlepels sojasaus en de gember. Zet opzij.
2
Giet het sap van de blikken ananas in een steelpannetje. Voeg het bindmiddel toe, de vermout, 1 eetlepel sojasaus en de azijn. Verwarm zachtjes en al roerend, laat 2 min. sudderen en zet opzij.
3
Snij de paprika in reepjes en de ananasringen in stukjes.
4
Verwarm 1 eetlepel olie in een wok en bak er de eendenblokjes goudbruin in op vrij hoog vuur. Neem ze eruit, giet 1 eetlepel olie in dezelfde wok en bak er de paprika en de ananas 2 min. in op vrij hoog vuur.
5
Doe de saus en de eendenblokjes in de wok, warm alles terug 1 min. op en dien meteen op, bestrooid met fijngesneden lente-uitjes. Serveer met rijst.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 575; energie (kCal): 137; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 3,5; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 16,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 755,14
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 575; energie (kCal): 137; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 3,5; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 16,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 755,14
Aziatisch
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Borst| Eend
Delhaize Borst| Eend
2 × +/- 350 gr
+/-€
11
55
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
-10% voor 3
3
35
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Ananas
Delhaize Ananas
13 × 1,15 kg
2
99
Vermouth | Rosso | 15% alc
Martini Vermouth | Rosso | 15% alc
75 cl
2de tegen -40%
7
79
Paprika | Rood
Delhaize Paprika | Rood
1 st
0
99
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29
Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52
Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Totaal:
+/-€85,94