⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenVisblokjes met kerrie
Delhaize logo
  • Visblokjes met kerrie
    A

Visblokjes met kerrie

Visblokjes met kerrieA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el witte vermout
  • 1 stukje verse gember
  • 1/2 vetarm visbouillonblokje
  • 3 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • 2 el sojasaus
  • 1 el azijn
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 kl blonde kandijsuiker
  • 1 kl geroosterde sesamolie (voor wok)
  • 50 g bio erwten
  • 2 el Chinese wokolie
  • 3 wortelen
  • peterselie of lente-uitjes
  • 3 dl water
  • 700 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el witte vermout
  • 1 stukje verse gember
  • 1/2 vetarm visbouillonblokje
  • 3 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • 2 el sojasaus
  • 1 el azijn
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 kl blonde kandijsuiker
  • 1 kl geroosterde sesamolie (voor wok)
  • 50 g bio erwten
  • 2 el Chinese wokolie
  • 3 wortelen
  • peterselie of lente-uitjes

Begin met koken

: 15 min. bereidingstijd (+ 30 min. marineren) + 10 min. kooktijd
1
Snij de visfilets in blokjes en leg ze in een schaal. Voeg de vermout toe, het geperste knoflookteentje en de geraspte gember. Meng goed, dek af en laat 30 min. rusten.
2
Giet 30 cl water in een steelpan. Voeg het bindmiddel toe, het verkruimelde halve bouillonblokje, het kerriepoeder, de sojasaus, de azijn, de suiker, de sesamolie, de erwten en de in ringetjes gesneden wortelen. Breng aan de kook en laat op zacht vuur sudderen.
3
Bak ondertussen de visblokjes kort aan in een wok met de Chinese olie. Voeg van zodra de visblokjes wit geworden zijn, de saus toe en laat nog 2 min. sudderen.
4
Bestrooi eventueel met gehakte peterselie of lente-uitjes en serveer meteen met rijst.
1
Snij de visfilets in blokjes en leg ze in een schaal. Voeg de vermout toe, het geperste knoflookteentje en de geraspte gember. Meng goed, dek af en laat 30 min. rusten.
2
Giet 30 cl water in een steelpan. Voeg het bindmiddel toe, het verkruimelde halve bouillonblokje, het kerriepoeder, de sojasaus, de azijn, de suiker, de sesamolie, de erwten en de in ringetjes gesneden wortelen. Breng aan de kook en laat op zacht vuur sudderen.
3
Bak ondertussen de visblokjes kort aan in een wok met de Chinese olie. Voeg van zodra de visblokjes wit geworden zijn, de saus toe en laat nog 2 min. sudderen.
4
Bestrooi eventueel met gehakte peterselie of lente-uitjes en serveer meteen met rijst.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 362; energie (kCal): 87; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 3,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 334,52
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 362; energie (kCal): 87; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 3,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 334,52
Aziatisch
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwfilet | IJsland
Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
3 × +/- 330 gr
+/-€
8
08
Vermouth | Rosso | 15% alc
Martini Vermouth | Rosso | 15% alc
75 cl
2de tegen -40%
7
79
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
    Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
    250 gr
    2
    29
    Saus | Soja
    Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    4
    15
    Saus | Curry | Tandoori
    Patak's Saus | Curry | Tandoori
    450 gr
    2de tegen -50%
    2
    79
    Cassonade
    Tienen-Tirlemont Cassonade
    500 gr
    1
    59
    Olie | Wok | Geroosterde sesam
    Delhaize Olie | Wok | Geroosterde sesam
    25 cl
    4
    45
    Doperwten | Extra fijn | Bokaal
    Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
    130 gr
    1
    99
    Olie | Zonnebloem
    Delhaize Olie | Zonnebloem
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    05
    Wortelen | Fijn
    Delhaize Wortelen | Fijn
    500 gr
    1
    99
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49

    Reeds in je keuken

    Look | Netje | Bio
    Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29
      Visfumet
      North Sea Chefs Visfumet
      400 gr
      3
      99
      Natuurazijn
      Delhaize Natuurazijn
      1,5 l
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      52
      Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      6 x 1 l
      2+1 gratis
      4
      69
      Totaal:
      +/-€56,71