Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGeroerbakte rundvleesreepjes met uien
Delhaize logo
  • Geroerbakte rundvleesreepjes met uien
    A

Geroerbakte rundvleesreepjes met uien

Geroerbakte rundvleesreepjes met uienA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 el cognac
  • 1 afgestreken el maïszetmeel
  • 1 snuifje gemalen gember
  • 4 el Chinese wokolie
  • 600 g rumsteak
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 4 el sojasaus
  • 1/2 el blonde kandijsuiker
  • 3 dl water
  • 1/2 vetarm visbouillonblokje
  • 1 kl geroosterde sesamolie (voor wok)
  • enkele takjes peterselie
  • zwarte peper
  • 5 uien
  • 2 el cognac
  • 1 afgestreken el maïszetmeel
  • 1 snuifje gemalen gember
  • 4 el Chinese wokolie
  • 600 g rumsteak
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 4 el sojasaus
  • 1/2 el blonde kandijsuiker
  • 3 dl water
  • 1/2 vetarm visbouillonblokje
  • 1 kl geroosterde sesamolie (voor wok)
  • enkele takjes peterselie
  • zwarte peper
  • 5 uien

Begin met koken

: 20 min. bereidingstijd (+ 30 min. marineren) + 10 min. baktijd
1
Neem een schaal en meng er de cognac in met het maïszetmeel, de gember, 1 eetlepel Chinese olie en 1 koffielepel gemalen zwarte peper. Voeg het in fijne reepjes gesneden vlees toe, meng goed, dek af en laat 30 min. op kampertemperatuur rusten.
2
Neem een steelpannetje en doe er het express bindmiddel in, de sojasaus, de suiker, het water, de bouillon en de sesamolie. Verwarm al roerend en laat 1 min. sudderen. Zet opzij.
3
Snij de uien in niet al te fijne reepjes.
4
Verwarm 2 eetlepels Chinese olie in een wok. Bak er het vlees goudbruin in op hevig vuur. Neem het vlees eruit en bak de uien 3 min. op vrij hevig vuur in dezelfde wok.
5
Voeg de saus en het vlees toe en laat 2 min. sudderen.
6
Bestrooi met gehakte peterselie en serveer meteen met rijst.
1
Neem een schaal en meng er de cognac in met het maïszetmeel, de gember, 1 eetlepel Chinese olie en 1 koffielepel gemalen zwarte peper. Voeg het in fijne reepjes gesneden vlees toe, meng goed, dek af en laat 30 min. op kampertemperatuur rusten.
2
Neem een steelpannetje en doe er het express bindmiddel in, de sojasaus, de suiker, het water, de bouillon en de sesamolie. Verwarm al roerend en laat 1 min. sudderen. Zet opzij.
3
Snij de uien in niet al te fijne reepjes.
4
Verwarm 2 eetlepels Chinese olie in een wok. Bak er het vlees goudbruin in op hevig vuur. Neem het vlees eruit en bak de uien 3 min. op vrij hevig vuur in dezelfde wok.
5
Voeg de saus en het vlees toe en laat 2 min. sudderen.
6
Bestrooi met gehakte peterselie en serveer meteen met rijst.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 408; energie (kCal): 98; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 3; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 405,62
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 408; energie (kCal): 98; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 3; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 405,62
Aziatisch
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Cognac | VS | 40% Alc | 20cl
20 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Olie | Zonnebloem
1 l

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Biefstuk
600 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Gele uien | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Maiszetmeel
Delhaize Maiszetmeel
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
-10% voor 3
3
35
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Olie | Wok | Geroosterde sesam
Delhaize Olie | Wok | Geroosterde sesam
25 cl
4
45
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95

Reeds in je keuken

Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
Nestlé Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
12 x 33 cl
4
99
Visfumet
North Sea Chefs Visfumet
400 gr
3
99
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€20,07