1
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de ongeschilde zoete aardappelen gedurende 40 min.
2
Snipper de uien en fruit ze 2 min., in een stoofpan met 2 el olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Voeg de tomaten toe, peper, zout en laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Maak de dukkah: laat de hazelnoten en alle zaadsoorten (sesam, zonnebloem, pompoen, koriander en zwarte peper) enkele minuten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan opdrogen, maar laat ze niet aanbranden. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel lekker ruikt. Voeg de gerookte paprika en fleur de sel toe. Laat afkoelen en verkruimel in de elektrische hakmolen, zonder tot poeder te vermalen (er moeten kleine hazelnootstukjes zichtbaar blijven). </li><p>STOP HIER ALS JE DIT RECEPT OP VOORHAND MAAKT. BEWAAR DE SAUS EN DE ZOETE AARDAPPELEN MAX. 3 DAGEN IN DE KOELKAST. </p><li>Fruit de spinazie kort in een braadpan met 1 el olijfolie, tot ze een beetje geslonken is. Meng ze in een schaal met de grofverkruimelde geitenkaas, peper en zout.
4
Verdeel de kaasmix over de gehalveerde zoete aardappelen, besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met dukkah. Serveer met de tomatensaus.
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de ongeschilde zoete aardappelen gedurende 40 min.
2
Snipper de uien en fruit ze 2 min., in een stoofpan met 2 el olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Voeg de tomaten toe, peper, zout en laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Maak de dukkah: laat de hazelnoten en alle zaadsoorten (sesam, zonnebloem, pompoen, koriander en zwarte peper) enkele minuten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan opdrogen, maar laat ze niet aanbranden. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel lekker ruikt. Voeg de gerookte paprika en fleur de sel toe. Laat afkoelen en verkruimel in de elektrische hakmolen, zonder tot poeder te vermalen (er moeten kleine hazelnootstukjes zichtbaar blijven). </li><p>STOP HIER ALS JE DIT RECEPT OP VOORHAND MAAKT. BEWAAR DE SAUS EN DE ZOETE AARDAPPELEN MAX. 3 DAGEN IN DE KOELKAST. </p><li>Fruit de spinazie kort in een braadpan met 1 el olijfolie, tot ze een beetje geslonken is. Meng ze in een schaal met de grofverkruimelde geitenkaas, peper en zout.
4
Verdeel de kaasmix over de gehalveerde zoete aardappelen, besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met dukkah. Serveer met de tomatensaus.