Recept zoekresultatenRapensoep met zalmballetjes
Delhaize logo
  • Rapensoep met zalmballetjes
    D

Rapensoep met zalmballetjes

door Jeroen De Pauw
Rapensoep met zalmballetjesD
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 300 g zalmfilet zonder vel
  • 2 bussels rapen
  • 1 ui
  • 4 takjes tijm
  • 10 cl room met 35% vetgehalte
  • 2 el biogroentebouillon in poeder
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 300 g zalmfilet zonder vel
  • 2 bussels rapen
  • 1 ui
  • 4 takjes tijm
  • 10 cl room met 35% vetgehalte
  • 2 el biogroentebouillon in poeder
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. (+ 20 min. kooktijd)
1
Schil de rapen en snijd ze in stukken. Hak de ui grof. Doe alles in een kookpot, overgiet met 1 l water en voeg de tijm en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 30 min. sudderen.
2
Snijd de zalm in blokjes. Hak ze met peper en zout in de hakmolen. Rol kleine zalmballetjes en bak ze rondom kort goudbruin, in een braadpan met de olijfolie.
3
Haal de tijm uit de kookpot en mix de soep fijn. Voeg de room toe en breng verder op smaak.
4
Dien de soep heet op, met de zalmballetjes. Bestrooi eventueel met gehakte peterselie en geef er brood bij.
1
Schil de rapen en snijd ze in stukken. Hak de ui grof. Doe alles in een kookpot, overgiet met 1 l water en voeg de tijm en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 30 min. sudderen.
2
Snijd de zalm in blokjes. Hak ze met peper en zout in de hakmolen. Rol kleine zalmballetjes en bak ze rondom kort goudbruin, in een braadpan met de olijfolie.
3
Haal de tijm uit de kookpot en mix de soep fijn. Voeg de room toe en breng verder op smaak.
4
Dien de soep heet op, met de zalmballetjes. Bestrooi eventueel met gehakte peterselie en geef er brood bij.
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 157 kcal - Vetten: 10,5 g - Koolhydraten: 4,2 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 11,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 157 kcal - Vetten: 10,5 g - Koolhydraten: 4,2 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 11,1 g
Belgisch
Gluten vrij
Winter
Lunch