1
Leg de kip in een schaal, dep ze droog en laat ze een hele nacht in de koelkast drogen.
2
Verwarm de oven voor op 150°C. Vul de kip met de helft van de rozemarijn en van de ongepelde teentjes knoflook. Voeg ook 3 takjes tijm toe, de citroen in dikke schijfjes, peper en zout.
3
Leg de kip in een ovenschaal en masseer ze met 2 el olijfolie. Kruid met zout, voeg de rest van de rozemarijn en van de knoflook toe, samen met 3 takjes tijm. Overgiet met de gevogeltefond en schuif 45 min. in de oven. Besprenkel de kip om de 10 à 15 min. met braadvocht.
4
Schil de appelen en snijd ze in stukken.
5
Schep ze in een kookpot met de rietsuiker en 2 takjes tijm. Zet het deksel op de pan en kook ± 30 min. op een heel zacht vuurtje. Haal het deksel van de pan en laat het vrijgekomen vocht verdampen, tot de appelen lichtjes karamelliseren.
6
Snijd de ongeschilde aardappelen in stukken, meng ze met 2 el olijfolie en fleur de sel. Draai de kip op 1 bout en verdeel er de aardappelen rond. Schuif opnieuw in de oven en verhoog de temperatuur tot 230°C.
7
Draai de kip na 15 min. op de andere bout en laat nog 15 min. bakken. Draai de kip op haar rug en schuif nog 10 min. in de oven. Kruid op het einde van de baktijd met peper.
8
Serveer de kip en de aardappelen met de warme of lauwe compote. Geef er eventueel een slaatje bij.
9
Tip: De kooktijd en de hoeveelheid suiker voor de compote hangen af van het type appel. Sommige soorten zijn immers zachter dan andere.
1
Leg de kip in een schaal, dep ze droog en laat ze een hele nacht in de koelkast drogen.
2
Verwarm de oven voor op 150°C. Vul de kip met de helft van de rozemarijn en van de ongepelde teentjes knoflook. Voeg ook 3 takjes tijm toe, de citroen in dikke schijfjes, peper en zout.
3
Leg de kip in een ovenschaal en masseer ze met 2 el olijfolie. Kruid met zout, voeg de rest van de rozemarijn en van de knoflook toe, samen met 3 takjes tijm. Overgiet met de gevogeltefond en schuif 45 min. in de oven. Besprenkel de kip om de 10 à 15 min. met braadvocht.
4
Schil de appelen en snijd ze in stukken.
5
Schep ze in een kookpot met de rietsuiker en 2 takjes tijm. Zet het deksel op de pan en kook ± 30 min. op een heel zacht vuurtje. Haal het deksel van de pan en laat het vrijgekomen vocht verdampen, tot de appelen lichtjes karamelliseren.
6
Snijd de ongeschilde aardappelen in stukken, meng ze met 2 el olijfolie en fleur de sel. Draai de kip op 1 bout en verdeel er de aardappelen rond. Schuif opnieuw in de oven en verhoog de temperatuur tot 230°C.
7
Draai de kip na 15 min. op de andere bout en laat nog 15 min. bakken. Draai de kip op haar rug en schuif nog 10 min. in de oven. Kruid op het einde van de baktijd met peper.
8
Serveer de kip en de aardappelen met de warme of lauwe compote. Geef er eventueel een slaatje bij.
9
Tip: De kooktijd en de hoeveelheid suiker voor de compote hangen af van het type appel. Sommige soorten zijn immers zachter dan andere.