1
Doe de kippenvleugels in een grote stoofpan. Voeg 4 l water toe, de helft van de wortelen in stukken, een kleine helft van de geschilde knolselder in grote stukken, de ongeschilde gember in schijfjes en de hele gepelde, lichtjes geplette teentjes knoflook. Voeg ook de gele uien in partjes toe (1 gepelde en 1 met de schil om de bouillon te kleuren), het kruidentuiltje, de koriander en de peper. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat - als je tijd hebt - 4 u net onder het kookpunt pruttelen (of minstens 2 u 30).
2
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking.
3
Filter de bouillon, laat hem 5 min. rusten, leg voorzichtig een vel keukenpapier op het soepoppervlak om het vet te absorberen en herhaal indien nodig. Voeg de curry toe, de gerookte paprika en het sap van de halve citroen. Zet de bouillon terug op het vuur en breng hem aan de kook.
4
Snijd de rest van de wortelen in halve schijfjes, de rest van de knolselder in kleine blokjes (1 cm) en de rode uien in reepjes. Schep ze bij de bouillon. Kook ± 10 min., voeg de uitgelekte linzen toe en laat nog 5 min. pruttelen.
5
Snijd de champignons in 2 en fruit ze op een matig vuurtje, in een grote braadpan met de olijfolie Voeg ze toe in de bouillon, breng verder op smaak en serveer.
1
Doe de kippenvleugels in een grote stoofpan. Voeg 4 l water toe, de helft van de wortelen in stukken, een kleine helft van de geschilde knolselder in grote stukken, de ongeschilde gember in schijfjes en de hele gepelde, lichtjes geplette teentjes knoflook. Voeg ook de gele uien in partjes toe (1 gepelde en 1 met de schil om de bouillon te kleuren), het kruidentuiltje, de koriander en de peper. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat - als je tijd hebt - 4 u net onder het kookpunt pruttelen (of minstens 2 u 30).
2
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking.
3
Filter de bouillon, laat hem 5 min. rusten, leg voorzichtig een vel keukenpapier op het soepoppervlak om het vet te absorberen en herhaal indien nodig. Voeg de curry toe, de gerookte paprika en het sap van de halve citroen. Zet de bouillon terug op het vuur en breng hem aan de kook.
4
Snijd de rest van de wortelen in halve schijfjes, de rest van de knolselder in kleine blokjes (1 cm) en de rode uien in reepjes. Schep ze bij de bouillon. Kook ± 10 min., voeg de uitgelekte linzen toe en laat nog 5 min. pruttelen.
5
Snijd de champignons in 2 en fruit ze op een matig vuurtje, in een grote braadpan met de olijfolie Voeg ze toe in de bouillon, breng verder op smaak en serveer.