Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRisotto met truffelcarpaccio en kalkoenbouillon
Delhaize logo
  • Risotto met truffelcarpaccio en kalkoenbouillon
    C

Risotto met truffelcarpaccio en kalkoenbouillon

door Line Couvreur
Risotto met truffelcarpaccio en kalkoenbouillonC
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • enkele kalkoenbotten (of de karkas van 1 gebraden kip)
  • 3 sjalotten
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 bokaal (van 50 g) carpaccio van zomertruffels
  • 8 takjes tijm
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 350 g carnarolirijst
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 2 dl droge witte wijn
  • 4 el olijfolie
  • 100 g boter
  • 6 zwarte peperbollen
  • peper
  • zout
  • enkele kalkoenbotten (of de karkas van 1 gebraden kip)
  • 3 sjalotten
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 bokaal (van 50 g) carpaccio van zomertruffels
  • 8 takjes tijm
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 350 g carnarolirijst
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 2 dl droge witte wijn
  • 4 el olijfolie
  • 100 g boter
  • 6 zwarte peperbollen
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 18 min. kooktijd (+ 2 u 30 voor de bouillon)
1
Doe de kalkoenbotten (of de kipkarkas) in een stoofpan. Snijd de ui in 4 en de wortel (of een andere wortelgroente) in grote stukken. Voeg ze in de stoofpan toe, samen met de helft van de peterselie, de tijm en de zwarte peperbollen. Overgiet royaal met koud water en breng aan de kook. Laat minstens 45 min. op een zacht vuurtje pruttelen, zonder deksel (of indien mogelijk, 2 u 30 op een heel zacht vuurtje).
2
Filter de bouillon en breng hem verder op smaak. Houd warm.
3
Fruit de fijngehakte sjalotjes op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 3 el olijfolie en de tijm. Voeg na 5 min. de rijst toe en meng 2 min. Giet er de witte wijn bij, laat 1 min. pruttelen en voeg dan 8,5 dl warme bouillon toe (in 1 keer of beetje bij beetje, naar eigen keuze). Breng aan de kook, zet het deksel halfopen op de pan en laat 18 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
4
Voeg de boter in stukken en de parmigiano in de stoofpan toe. Zet het deksel op de pan, haal van het vuur en laat 2 min. rusten. Voeg de uitgelekte truffelcarpaccio toe (houd enkele truffelschilfers apart voor de afwerking) en breng verder op smaak.
5
Serveer de risotto in diepe borden. Voeg truffelschilfers toe, werk af met peterselie en dien meteen op.
1
Doe de kalkoenbotten (of de kipkarkas) in een stoofpan. Snijd de ui in 4 en de wortel (of een andere wortelgroente) in grote stukken. Voeg ze in de stoofpan toe, samen met de helft van de peterselie, de tijm en de zwarte peperbollen. Overgiet royaal met koud water en breng aan de kook. Laat minstens 45 min. op een zacht vuurtje pruttelen, zonder deksel (of indien mogelijk, 2 u 30 op een heel zacht vuurtje).
2
Filter de bouillon en breng hem verder op smaak. Houd warm.
3
Fruit de fijngehakte sjalotjes op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 3 el olijfolie en de tijm. Voeg na 5 min. de rijst toe en meng 2 min. Giet er de witte wijn bij, laat 1 min. pruttelen en voeg dan 8,5 dl warme bouillon toe (in 1 keer of beetje bij beetje, naar eigen keuze). Breng aan de kook, zet het deksel halfopen op de pan en laat 18 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
4
Voeg de boter in stukken en de parmigiano in de stoofpan toe. Zet het deksel op de pan, haal van het vuur en laat 2 min. rusten. Voeg de uitgelekte truffelcarpaccio toe (houd enkele truffelschilfers apart voor de afwerking) en breng verder op smaak.
5
Serveer de risotto in diepe borden. Voeg truffelschilfers toe, werk af met peterselie en dien meteen op.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 310 kcal - Vetten: 16,2 g - Koolhydraten: 30 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 6,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 310 kcal - Vetten: 16,2 g - Koolhydraten: 30 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 6,5 g
Italiaans
Eindejaar
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Rijst | Basmati | 1,5min
Bosto Rijst | Basmati | 1,5min
2 x 200 gr
3
05
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Carpinus | 37.5cl | Puttony | 2016 | Witte wijn
Hongarie-Hongarije Carpinus | 37.5cl | Puttony | 2016 | Witte wijn
37,5 cl
-30%
25
89
€36,99
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Kruiden | Roze peperbollen
Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
21 gr
-10% voor 3
4
65

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€58,45