Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGestoomde sinaasappelcake met amandelen
Delhaize logo
  • Gestoomde sinaasappelcake met amandelen
    D

Gestoomde sinaasappelcake met amandelen

door Line Couvreur
Gestoomde sinaasappelcake met amandelenD
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 3 eieren
  • 2 sinaasappelen bio
  • 35 g amandelpoeder
  • 135 g bloem
  • 2 el bakpoeder
  • 220 g rietsuiker in kristalvorm
  • 8 cl olijfolie
  • zout
  • 3 eieren
  • 2 sinaasappelen bio
  • 35 g amandelpoeder
  • 135 g bloem
  • 2 el bakpoeder
  • 220 g rietsuiker in kristalvorm
  • 8 cl olijfolie
  • zout

Begin met koken

: 30 min. + 1 u kooktijd
1
Idealiter heb je voor dit recept een kookpot met een diepe mand nodig (type pastakookpot) en een hoge bakvorm van 18 cm diameter. Heb je dat niet, gebruik dan een kleine kookpot als bakvorm, zet hem in een grotere kookpot en houd hem met behulp van een roestvrijstalen stoommand boven de waterbodem.
2
Snijd 1 sinaasappel in niet al te fijne schijfjes. Doe ze in een braadpan met 100 g rietsuiker en 1,5 dl water (de sinaasappelschijfjes moeten net bedekt zijn). Breng aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen. Giet af en bewaar de siroop apart. Laat afkoelen.
3
Klop de eieren met de rest van de suiker gedurende 5 min. op hoge snelheid, tot het mengsel wit wordt en in volume verdubbelt. Meng de bloem met het amandelpoeder, een snufje zout en het bakpoeder en voeg dit mengsel in meerdere keren aan de eieren toe, terwijl je het zeeft. Meng telkens voorzichtig. Roer er vervolgens de olijfolie en het sap van ½ sinaasappel onder (±3,5cl).
4
Bekleed de bakvorm met bakpapier: leg een op maat gesneden cirkel op de bodem en bedek ook de randen met een strook bakpapier. Verdeel de sinaasappelschijfjes over de bodem en overgiet ze met het deeg. Vul de kookpot met een bodem kokend water, doe de bakvorm in de mand en zet de mand in de kookpot. Zet het deksel op de pan en kook 1 u. Laat afkoelen.
5
Ontvorm de cake, overgiet hem met siroop en serveer op kamertemperatuur.
1
Idealiter heb je voor dit recept een kookpot met een diepe mand nodig (type pastakookpot) en een hoge bakvorm van 18 cm diameter. Heb je dat niet, gebruik dan een kleine kookpot als bakvorm, zet hem in een grotere kookpot en houd hem met behulp van een roestvrijstalen stoommand boven de waterbodem.
2
Snijd 1 sinaasappel in niet al te fijne schijfjes. Doe ze in een braadpan met 100 g rietsuiker en 1,5 dl water (de sinaasappelschijfjes moeten net bedekt zijn). Breng aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen. Giet af en bewaar de siroop apart. Laat afkoelen.
3
Klop de eieren met de rest van de suiker gedurende 5 min. op hoge snelheid, tot het mengsel wit wordt en in volume verdubbelt. Meng de bloem met het amandelpoeder, een snufje zout en het bakpoeder en voeg dit mengsel in meerdere keren aan de eieren toe, terwijl je het zeeft. Meng telkens voorzichtig. Roer er vervolgens de olijfolie en het sap van ½ sinaasappel onder (±3,5cl).
4
Bekleed de bakvorm met bakpapier: leg een op maat gesneden cirkel op de bodem en bedek ook de randen met een strook bakpapier. Verdeel de sinaasappelschijfjes over de bodem en overgiet ze met het deeg. Vul de kookpot met een bodem kokend water, doe de bakvorm in de mand en zet de mand in de kookpot. Zet het deksel op de pan en kook 1 u. Laat afkoelen.
5
Ontvorm de cake, overgiet hem met siroop en serveer op kamertemperatuur.
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 255 kcal - Vetten: 11,1 g - Koolhydraten: 35,3 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 255 kcal - Vetten: 11,1 g - Koolhydraten: 35,3 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 4 g
Orientaals
Lactose vrij
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Persappelsienen | Net
Delhaize Persappelsienen | Net
3 kg
4
99
Vahiné Amandelen | Poeder

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
85
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€16,11