1
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze 20 min. in kokend gezouten water. Giet ze zorgvuldig af, doe ze opnieuw in de kookpot, maar zet de pan niet terug op het vuur. Plet de aardappelen en de boter met een pureestamper. Meng er de truffeltapenade onder en breng verder op smaak.
2
Bekleed een dienblad met bakpapier. Verdeel er met een ijsschep halve bollen puree op (± 32 stuks), zonder dat ze elkaar raken. Laat minstens 1 u in de koelkast stollen.
3
Klop de eieren met peper en zout in een grote kom. Rol de kroketjes voorzichtig in de bloem, tik het overschot eraf en haal ze door de eieren. Rol ze dan in het paneermeel, haal ze vervolgens opnieuw door de eieren en rol ze een laatste keer in het paneermeel: met deze dubbele laag paneermeel hebben je kroketjes gegarandeerd een mooi krokante korst! Laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
4
Bak de kroketjes (geen te grote hoeveelheid tegelijkertijd) in de hete olie, op 180°C. Reken ± 2 min. per bakbeurt en verwarm de olie tussen 2 bakbeurten telkens tot de gewenste temperatuur. Laat de kroketjes op keukenpapier uitlekken.
1
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze 20 min. in kokend gezouten water. Giet ze zorgvuldig af, doe ze opnieuw in de kookpot, maar zet de pan niet terug op het vuur. Plet de aardappelen en de boter met een pureestamper. Meng er de truffeltapenade onder en breng verder op smaak.
2
Bekleed een dienblad met bakpapier. Verdeel er met een ijsschep halve bollen puree op (± 32 stuks), zonder dat ze elkaar raken. Laat minstens 1 u in de koelkast stollen.
3
Klop de eieren met peper en zout in een grote kom. Rol de kroketjes voorzichtig in de bloem, tik het overschot eraf en haal ze door de eieren. Rol ze dan in het paneermeel, haal ze vervolgens opnieuw door de eieren en rol ze een laatste keer in het paneermeel: met deze dubbele laag paneermeel hebben je kroketjes gegarandeerd een mooi krokante korst! Laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
4
Bak de kroketjes (geen te grote hoeveelheid tegelijkertijd) in de hete olie, op 180°C. Reken ± 2 min. per bakbeurt en verwarm de olie tussen 2 bakbeurten telkens tot de gewenste temperatuur. Laat de kroketjes op keukenpapier uitlekken.