Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTruffelkroketjes
Delhaize logo
  • Truffelkroketjes
    B

Truffelkroketjes

door Jeroen De Pauw
TruffelkroketjesB
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 6 eieren
  • 1,8 kg grote bloemige aardappelen
  • 110 g truffeltapenade
  • 200 g bloem
  • 400 g paneermeel
  • 40 g boter
  • een frituurbad
  • peper
  • zout
  • 6 eieren
  • 1,8 kg grote bloemige aardappelen
  • 110 g truffeltapenade
  • 200 g bloem
  • 400 g paneermeel
  • 40 g boter
  • een frituurbad
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min. + 30 min. Kooktijd (+ 2 u koeltijd)
1
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze 20 min. in kokend gezouten water. Giet ze zorgvuldig af, doe ze opnieuw in de kookpot, maar zet de pan niet terug op het vuur. Plet de aardappelen en de boter met een pureestamper. Meng er de truffeltapenade onder en breng verder op smaak.
2
Bekleed een dienblad met bakpapier. Verdeel er met een ijsschep halve bollen puree op (± 32 stuks), zonder dat ze elkaar raken. Laat minstens 1 u in de koelkast stollen.
3
Klop de eieren met peper en zout in een grote kom. Rol de kroketjes voorzichtig in de bloem, tik het overschot eraf en haal ze door de eieren. Rol ze dan in het paneermeel, haal ze vervolgens opnieuw door de eieren en rol ze een laatste keer in het paneermeel: met deze dubbele laag paneermeel hebben je kroketjes gegarandeerd een mooi krokante korst! Laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
4
Bak de kroketjes (geen te grote hoeveelheid tegelijkertijd) in de hete olie, op 180°C. Reken ± 2 min. per bakbeurt en verwarm de olie tussen 2 bakbeurten telkens tot de gewenste temperatuur. Laat de kroketjes op keukenpapier uitlekken.
1
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze 20 min. in kokend gezouten water. Giet ze zorgvuldig af, doe ze opnieuw in de kookpot, maar zet de pan niet terug op het vuur. Plet de aardappelen en de boter met een pureestamper. Meng er de truffeltapenade onder en breng verder op smaak.
2
Bekleed een dienblad met bakpapier. Verdeel er met een ijsschep halve bollen puree op (± 32 stuks), zonder dat ze elkaar raken. Laat minstens 1 u in de koelkast stollen.
3
Klop de eieren met peper en zout in een grote kom. Rol de kroketjes voorzichtig in de bloem, tik het overschot eraf en haal ze door de eieren. Rol ze dan in het paneermeel, haal ze vervolgens opnieuw door de eieren en rol ze een laatste keer in het paneermeel: met deze dubbele laag paneermeel hebben je kroketjes gegarandeerd een mooi krokante korst! Laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
4
Bak de kroketjes (geen te grote hoeveelheid tegelijkertijd) in de hete olie, op 180°C. Reken ± 2 min. per bakbeurt en verwarm de olie tussen 2 bakbeurten telkens tot de gewenste temperatuur. Laat de kroketjes op keukenpapier uitlekken.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 175 kcal - Vetten: 4,4 g - Koolhydraten: 27,4 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 5,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 175 kcal - Vetten: 4,4 g - Koolhydraten: 27,4 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 5,2 g
Frans
Vegetarisch
Eindejaar
Winter
Bijgerechten

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Truffel Tapenade
110 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Meel
200 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Paneermeel
400 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bakolie

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Peper

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zout

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
2 kg
4
49
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Totaal:
€8,83