Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGestoofd konijn met wortelen en rozijnen
Delhaize logo
A

Gestoofd konijn met wortelen en rozijnen

Gestoofd konijn met wortelen en rozijnenA
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 konijn van ± 1,2 kg (versneden, zonder hoofd)
  • 200 g jonge wortelen
  • 2,5 dl witte porto
  • 120 g gele rozijnen
  • 60 g gepelde pistachenoten
  • 5,7 dl gevogeltefond (uit bokaal)
  • 1 sneetje brood
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 ui
  • 1 lookbol
  • 1 stuk gember
  • 3 feuilles laurier
  • 2 el boter
  • verse tijm
  • 1 konijn van ± 1,2 kg (versneden, zonder hoofd)
  • 200 g jonge wortelen
  • 2,5 dl witte porto
  • 120 g gele rozijnen
  • 60 g gepelde pistachenoten
  • 5,7 dl gevogeltefond (uit bokaal)
  • 1 sneetje brood
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 ui
  • 1 lookbol
  • 1 stuk gember
  • 3 feuilles laurier
  • 2 el boter
  • verse tijm

Begin met koken

: 20 min + 40 min gaartijd
1
Kruid de stukken konijn en bak ze aan weerskanten in de gesmolten boter in een grote braadpan.
2
Hak ondertussen de ui, de gember en een beetje tijm. Snijd de knoflookbol horizontaal doormidden en gebruik enkel de onderste helft. Schil de wortelen.
3
Neem de stukken konijn uit de pan en stoof de ui, knoflook, gember en tijm. Giet er na 2 min de porto over en roer de aanbaksels goed los.
4
Leg de stukken konijn terug in de pan. Voeg de gevogeltefond, wortelen, rozijnen, laurier en de snee brood ingesmeerd met mosterd toe. Leg een deksel op de pan en laat 40 min op een heel laag pitje sudderen.
5
Hak de pistachenoten fijn en strooi ze over het konijn.
1
Kruid de stukken konijn en bak ze aan weerskanten in de gesmolten boter in een grote braadpan.
2
Hak ondertussen de ui, de gember en een beetje tijm. Snijd de knoflookbol horizontaal doormidden en gebruik enkel de onderste helft. Schil de wortelen.
3
Neem de stukken konijn uit de pan en stoof de ui, knoflook, gember en tijm. Giet er na 2 min de porto over en roer de aanbaksels goed los.
4
Leg de stukken konijn terug in de pan. Voeg de gevogeltefond, wortelen, rozijnen, laurier en de snee brood ingesmeerd met mosterd toe. Leg een deksel op de pan en laat 40 min op een heel laag pitje sudderen.
5
Hak de pistachenoten fijn en strooi ze over het konijn.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 491; energie (kCal): 117; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 7,3; suikers (g): 4,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 11; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 841,46
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 491; energie (kCal): 117; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 7,3; suikers (g): 4,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 11; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 841,46
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Wortel
200 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Geheel | Konijn | Park
Delhaize Geheel | Konijn | Park
+/- 1,5 kg
-20%
+/-€
14
99
€18,74
Witte Porto
Offley Witte Porto
75 cl
9
39
Gedroogde rozijnen
Vahiné Gedroogde rozijnen
125 gr
2
45
Pistachenoten
Delhaize Pistachenoten
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
69
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
-10% voor 3
3
35
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
2 × 4 gr
-10% voor 3
2
15
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75

Reeds in je keuken

Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99
Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
Delhaize Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
2 × 180 gr
Bio
    3
    49
    Mosterd | Zacht | Squeeze
    Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
    300 gr
    1
    35
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Totaal:
    +/-€45,36

    Mis geen enkel voordeel

    Ontdek exclusieve voordelen. Log in.