1
Voor de saus: verwarm 1 el olie en stoof hierin de fijngesneden groenten. Voeg de tijm, de laurier en de peterselietakjes toe.
2
Deglaceer met de rode wijnazijn en laat inkoken tot de azijn verdampt is. Voeg de cognac toe en laat opnieuw inkoken tot de alcohol verdampt is.
3
Voeg de rode wijn toe en laat vervolgens tot de helft inkoken. Voeg de runderbouillon toe en laat gedurende 2 u pruttelen op een zacht vuur. Filter de saus en laat eventueel verder inkoken.
4
Voor de steaks: kruid de steaks met peper en zout en braad ze aan in een hete pan in de boter en 1 el olie. Bak gedurende 3 min en laat vervolgens 10 min rusten.
5
Pel de zilveruien, stoof ze in de rest van de olijfolie. Giet er de gevogeltebouillon bij en laat op het vuur staan.
6
Verwarm de gratin dauphinois in een voorverwarmde oven volgens de instructies op de verpakking.
7
Dressez chaque steak sur une assiette avec les oignons grelots, les lardons crus et le gratin dauphinois, puis terminez par le jus au vin rouge.
1
Voor de saus: verwarm 1 el olie en stoof hierin de fijngesneden groenten. Voeg de tijm, de laurier en de peterselietakjes toe.
2
Deglaceer met de rode wijnazijn en laat inkoken tot de azijn verdampt is. Voeg de cognac toe en laat opnieuw inkoken tot de alcohol verdampt is.
3
Voeg de rode wijn toe en laat vervolgens tot de helft inkoken. Voeg de runderbouillon toe en laat gedurende 2 u pruttelen op een zacht vuur. Filter de saus en laat eventueel verder inkoken.
4
Voor de steaks: kruid de steaks met peper en zout en braad ze aan in een hete pan in de boter en 1 el olie. Bak gedurende 3 min en laat vervolgens 10 min rusten.
5
Pel de zilveruien, stoof ze in de rest van de olijfolie. Giet er de gevogeltebouillon bij en laat op het vuur staan.
6
Verwarm de gratin dauphinois in een voorverwarmde oven volgens de instructies op de verpakking.
7
Dressez chaque steak sur une assiette avec les oignons grelots, les lardons crus et le gratin dauphinois, puis terminez par le jus au vin rouge.