⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenChili sin carne
Delhaize logo
  • Chili sin carne
    A

Chili sin carne

Chili sin carneA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1/2 el boter
  • 1/2 bosje koriander
  • 2 el whisky
  • 10 cl zure room
  • 1 el balsamicoazijn
  • 70 g maïs
  • 480 g rode bonen natuur (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 1 e.l. olijfolie
  • 680 g tomatenpulp (uit fles)
  • 150 g gerookte vegetarische spekreepjes
  • 1/2 feuille laurier
  • 1/4 el paprikapoeder
  • 1/4 el komijn
  • 220 g paprika’s Delhaize (in bokaal, uitgelekt gewicht)
  • 2,5 teentjes knoflook
  • 1,5 uien
  • 750 g vegetarisch gehakt
  • 1/2 el boter
  • 1/2 bosje koriander
  • 2 el whisky
  • 10 cl zure room
  • 1 el balsamicoazijn
  • 70 g maïs
  • 480 g rode bonen natuur (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 1 e.l. olijfolie
  • 680 g tomatenpulp (uit fles)
  • 150 g gerookte vegetarische spekreepjes
  • 1/2 feuille laurier
  • 1/4 el paprikapoeder
  • 1/4 el komijn
  • 220 g paprika’s Delhaize (in bokaal, uitgelekt gewicht)
  • 2,5 teentjes knoflook

Begin met koken

: 60 min.
1
Hak de knoflook en de uien fijn en fruit ze met boter in een grote kookpot. Voeg er komijn, laurierblad en paprikapoeder aan toe. Blus met de balsamicoazijn en laat inkoken. Voeg de whisky toe en laat opnieuw inkoken.
2
Laat de paprika’s uitlekken, snijd ze in blokjes en voeg ze samen met de tomatenpulp toe. Laat ongeveer 40 min. sudderen op een zacht vuurtje. Doe er dan de bonen bij die je vooraf hebt laten uitlekken en hebt afgespoeld met koud water.
3
Bak het gehakt en de spekblokjes in olijfolie en doe alles bij de saus. Laat verder koken.
4
Werk de chili af door wat zure room en verse koriander toe te voegen.
5
Serveer de maïs apart met de rest van de zure room en wat koriander.
1
Hak de knoflook en de uien fijn en fruit ze met boter in een grote kookpot. Voeg er komijn, laurierblad en paprikapoeder aan toe. Blus met de balsamicoazijn en laat inkoken. Voeg de whisky toe en laat opnieuw inkoken.
2
Laat de paprika’s uitlekken, snijd ze in blokjes en voeg ze samen met de tomatenpulp toe. Laat ongeveer 40 min. sudderen op een zacht vuurtje. Doe er dan de bonen bij die je vooraf hebt laten uitlekken en hebt afgespoeld met koud water.
3
Bak het gehakt en de spekblokjes in olijfolie en doe alles bij de saus. Laat verder koken.
4
Werk de chili af door wat zure room en verse koriander toe te voegen.
5
Serveer de maïs apart met de rest van de zure room en wat koriander.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 466; energie (kCal): 112; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 2,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 506,02
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 466; energie (kCal): 112; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 2,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 506,02
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Blokjes quorn
150 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Verse look
140 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Likeur | Irish Cream | 17% ALC.
Baileys Likeur | Irish Cream | 17% ALC.
70 cl
- €2
12
99
€14,99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Maïs | Mexicana
Bonduelle Maïs | Mexicana
140 gr
1
99
Bonen | Chili
Santa Maria Bonen | Chili
2 × 410 gr
-10% voor 3
2
75
Tomaten | Tapenade
Delhaize Tomaten | Tapenade
7 × 110 gr
2+1 gratis
2
19
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
3
89
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
3
29
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Zoete puntpaprika | Mix
Delhaize Zoete puntpaprika | Mix
250 gr
2
85
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Sensational burger | Vegan
Garden Gourmet Sensational burger | Vegan
4 × 226 gr
4
55

Reeds in je keuken

Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Azijn | Balsamico | Modena
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
50 cl
2
09
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€73,34