1
Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd ze in 2 en snijd de grote kanten met de mandoline in fijne plakjes. Laat de mooiste plakjes (= 1/4 van de bloemkool) in een kleine slakom met water en de ijsblokjes weken. Laat in de koelkast rusten.
2
Doe de rest van de bloemkool in een kookpot, overgiet met koud water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 min. sudderen.
3
Leg de forelfilets op rookplanken. Kruid ze met peper, zout en bestrooi ze met tijm. Zet de planken op de barbecue (niet te warm), sluit het deksel en laat 15 min. roken.
4
Maak de rucolaolie: mix de gehakte gepelde knoflook met de olie en de grofgehakte rucola. Kruid met peper en zout.
5
Laat de rauwe bloemkoolplakjes uitlekken en meng ze met de olijfolie, het citroensap, peper en zout. Laat de gekookte bloemkool uitlekken en mix hem met de boter tot een smeuïge crème fijn. Breng verder op smaak.
6
Dresseer de bloemkoolcrème en de forelfilets op de borden. Besprenkel ze met een scheutje rucolaolie, voeg de rauwe bloemkool toe en werk af met peterselie. Dien lauw op.
1
Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd ze in 2 en snijd de grote kanten met de mandoline in fijne plakjes. Laat de mooiste plakjes (= 1/4 van de bloemkool) in een kleine slakom met water en de ijsblokjes weken. Laat in de koelkast rusten.
2
Doe de rest van de bloemkool in een kookpot, overgiet met koud water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 min. sudderen.
3
Leg de forelfilets op rookplanken. Kruid ze met peper, zout en bestrooi ze met tijm. Zet de planken op de barbecue (niet te warm), sluit het deksel en laat 15 min. roken.
4
Maak de rucolaolie: mix de gehakte gepelde knoflook met de olie en de grofgehakte rucola. Kruid met peper en zout.
5
Laat de rauwe bloemkoolplakjes uitlekken en meng ze met de olijfolie, het citroensap, peper en zout. Laat de gekookte bloemkool uitlekken en mix hem met de boter tot een smeuïge crème fijn. Breng verder op smaak.
6
Dresseer de bloemkoolcrème en de forelfilets op de borden. Besprenkel ze met een scheutje rucolaolie, voeg de rauwe bloemkool toe en werk af met peterselie. Dien lauw op.