Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGeroosterde butternuts met honing en mosterd
Delhaize logo
  • Geroosterde butternuts met honing en mosterd
    A

Geroosterde butternuts met honing en mosterd

Geroosterde butternuts met honing en mosterdA
Makkelijk
< 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 kleine butternuts (± 800 g/stuk)
  • 4 takjes tijm
  • 2 el honing
  • 4 el mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl korianderzaadjes
  • peper
  • zout
  • 2 kleine butternuts (± 800 g/stuk)
  • 4 takjes tijm
  • 2 el honing
  • 4 el mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl korianderzaadjes
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. (+ 40 min. kooktijd)
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de butternuts verticaal in 2, verwijder de pitjes en maak kruisgewijs diepe insnijdingen in het vruchtvlees. Leg ze in een grote ovenschaal, met de snijkant naar boven.
2
Meng de honing, de mosterd en de olijfolie en bestrijk de halve butternuts met deze lak. Kruid met peper, met zout, bestrooi met tijm en lichtjes fijngestampte korianderzaadjes. Schuif 40 min. in de oven (houd de garing in het oog). Dien heel warm op.
3
Tip: Voeg op het einde van de kooktijd naar eigen smaak Espelettepeper of gerookte paprika toe.
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de butternuts verticaal in 2, verwijder de pitjes en maak kruisgewijs diepe insnijdingen in het vruchtvlees. Leg ze in een grote ovenschaal, met de snijkant naar boven.
2
Meng de honing, de mosterd en de olijfolie en bestrijk de halve butternuts met deze lak. Kruid met peper, met zout, bestrooi met tijm en lichtjes fijngestampte korianderzaadjes. Schuif 40 min. in de oven (houd de garing in het oog). Dien heel warm op.
3
Tip: Voeg op het einde van de kooktijd naar eigen smaak Espelettepeper of gerookte paprika toe.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 85 kcal - Vetten: 4,3 g - Koolhydraten: 5,6 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 1,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 85 kcal - Vetten: 4,3 g - Koolhydraten: 5,6 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 1,3 g
Vegetarisch
Bijgerechten