⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBritish pie met stoofvlees
Delhaize logo
  • British pie met stoofvlees
    B

British pie met stoofvlees

door Line Couvreur
British pie met stoofvleesB
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g rundstoofvlees
  • 1 ei
  • 1 kleine broccoli
  • 2 kleine courgettes
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 4 dl rundsfond
  • 25 g bloem
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 2 el Worcestershiresaus
  • 4 el olijfolie
  • 25 g boter
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • zout
  • 500 g rundstoofvlees
  • 1 ei
  • 1 kleine broccoli
  • 2 kleine courgettes
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 4 dl rundsfond
  • 25 g bloem
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 2 el Worcestershiresaus
  • 4 el olijfolie
  • 25 g boter
  • 1 kruidentuiltje
  • peper

Begin met koken

: 45 min. + 2 u 15 min. kooktijd
1
Fruit het stoofvlees op een hoog vuur, in een stoofpan met de boter en 1 el olijfolie. Haal het vlees uit de pan zodra het mooi gekleurd is. Voeg 1 el olie in de stoofpan toe en fruit de fijngesnipperde uien en het gehakte teentje knoflook op een zacht vuurtje. Doe het vlees na 5 min. terug in de pan, kruid met peper, zout en bestuif met bloem. Meng 2 min. en voeg de runderfond, het tomatenconcentraat, de worcestersaus en het kruidentuiltje toe. Zet het deksel lichtjes open op de pan en laat 1 u 30 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
2
Ontpit de courgettes en snijd ze in kleine blokjes. Hak de broccoli grof (geen verspilling: schil de voet en hak hem ook). Fruit de groenten 10 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met de rest van de olijfolie.
3
Verwarm de oven voor op 190°C. Haal het kruidentuiltje uit de stoofpan en laat het vlees uitlekken. Laat het braadvocht op een hoog vuur met 1⁄3 inkoken. Verkruimel het vlees een beetje met een vork. Schep er de groenten bij, samen met het ingekookte braadvocht, en breng verder op smaak. Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 22 cm diameter met een plak bladerdeeg en zijn bakpapier (het deeg moet boven de randen van de bakvorm uitsteken). Doe de vulling in de bakvorm. Snijd een cirkel van 22 cm in het 2de deeg en leg hem bovenop de vulling. Bevochtig de verticale randen, plooi ze naar binnen op het deksel en druk het deeg rondom aan. Schuif 30 min. in de oven, smeer in met het losgeklopte ei en laat nog 15 min. bakken.
4
Dien warm op, met een slaatje.
1
Fruit het stoofvlees op een hoog vuur, in een stoofpan met de boter en 1 el olijfolie. Haal het vlees uit de pan zodra het mooi gekleurd is. Voeg 1 el olie in de stoofpan toe en fruit de fijngesnipperde uien en het gehakte teentje knoflook op een zacht vuurtje. Doe het vlees na 5 min. terug in de pan, kruid met peper, zout en bestuif met bloem. Meng 2 min. en voeg de runderfond, het tomatenconcentraat, de worcestersaus en het kruidentuiltje toe. Zet het deksel lichtjes open op de pan en laat 1 u 30 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
2
Ontpit de courgettes en snijd ze in kleine blokjes. Hak de broccoli grof (geen verspilling: schil de voet en hak hem ook). Fruit de groenten 10 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met de rest van de olijfolie.
3
Verwarm de oven voor op 190°C. Haal het kruidentuiltje uit de stoofpan en laat het vlees uitlekken. Laat het braadvocht op een hoog vuur met 1⁄3 inkoken. Verkruimel het vlees een beetje met een vork. Schep er de groenten bij, samen met het ingekookte braadvocht, en breng verder op smaak. Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 22 cm diameter met een plak bladerdeeg en zijn bakpapier (het deeg moet boven de randen van de bakvorm uitsteken). Doe de vulling in de bakvorm. Snijd een cirkel van 22 cm in het 2de deeg en leg hem bovenop de vulling. Bevochtig de verticale randen, plooi ze naar binnen op het deksel en druk het deeg rondom aan. Schuif 30 min. in de oven, smeer in met het losgeklopte ei en laat nog 15 min. bakken.
4
Dien warm op, met een slaatje.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 178 kcal - Vetten: 10,7 g - Koolhydraten: 12,3 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 178 kcal - Vetten: 10,7 g - Koolhydraten: 12,3 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7,6 g
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht