1
Fruit het stoofvlees op een hoog vuur, in een stoofpan met de boter en 1 el olijfolie. Haal het vlees uit de pan zodra het mooi gekleurd is. Voeg 1 el olie in de stoofpan toe en fruit de fijngesnipperde uien en het gehakte teentje knoflook op een zacht vuurtje. Doe het vlees na 5 min. terug in de pan, kruid met peper, zout en bestuif met bloem. Meng 2 min. en voeg de runderfond, het tomatenconcentraat, de worcestersaus en het kruidentuiltje toe. Zet het deksel lichtjes open op de pan en laat 1 u 30 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
2
Ontpit de courgettes en snijd ze in kleine blokjes. Hak de broccoli grof (geen verspilling: schil de voet en hak hem ook). Fruit de groenten 10 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met de rest van de olijfolie.
3
Verwarm de oven voor op 190°C. Haal het kruidentuiltje uit de stoofpan en laat het vlees uitlekken. Laat het braadvocht op een hoog vuur met 1⁄3 inkoken. Verkruimel het vlees een beetje met een vork. Schep er de groenten bij, samen met het ingekookte braadvocht, en breng verder op smaak. Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 22 cm diameter met een plak bladerdeeg en zijn bakpapier (het deeg moet boven de randen van de bakvorm uitsteken). Doe de vulling in de bakvorm. Snijd een cirkel van 22 cm in het 2de deeg en leg hem bovenop de vulling. Bevochtig de verticale randen, plooi ze naar binnen op het deksel en druk het deeg rondom aan. Schuif 30 min. in de oven, smeer in met het losgeklopte ei en laat nog 15 min. bakken.
4
Dien warm op, met een slaatje.
1
Fruit het stoofvlees op een hoog vuur, in een stoofpan met de boter en 1 el olijfolie. Haal het vlees uit de pan zodra het mooi gekleurd is. Voeg 1 el olie in de stoofpan toe en fruit de fijngesnipperde uien en het gehakte teentje knoflook op een zacht vuurtje. Doe het vlees na 5 min. terug in de pan, kruid met peper, zout en bestuif met bloem. Meng 2 min. en voeg de runderfond, het tomatenconcentraat, de worcestersaus en het kruidentuiltje toe. Zet het deksel lichtjes open op de pan en laat 1 u 30 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
2
Ontpit de courgettes en snijd ze in kleine blokjes. Hak de broccoli grof (geen verspilling: schil de voet en hak hem ook). Fruit de groenten 10 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met de rest van de olijfolie.
3
Verwarm de oven voor op 190°C. Haal het kruidentuiltje uit de stoofpan en laat het vlees uitlekken. Laat het braadvocht op een hoog vuur met 1⁄3 inkoken. Verkruimel het vlees een beetje met een vork. Schep er de groenten bij, samen met het ingekookte braadvocht, en breng verder op smaak. Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 22 cm diameter met een plak bladerdeeg en zijn bakpapier (het deeg moet boven de randen van de bakvorm uitsteken). Doe de vulling in de bakvorm. Snijd een cirkel van 22 cm in het 2de deeg en leg hem bovenop de vulling. Bevochtig de verticale randen, plooi ze naar binnen op het deksel en druk het deeg rondom aan. Schuif 30 min. in de oven, smeer in met het losgeklopte ei en laat nog 15 min. bakken.
4
Dien warm op, met een slaatje.