1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool verticaal in 4 dikke plakken (begin in het midden) en bewaar de restjes voor een aperitief. Bedek een ovenplaat met bakpapier, leg er de bloemkoolplakken op, smeer ze in met olijfolie en bak ze 35 min. Draai ze halverwege de kooktijd voorzichtig om.
2
Giet de kikkererwten af en spoel ze. Verwijder de dikste steeltjes van de peterselie. Doe de kikkererwten en de peterselie in de beker van de mixer. Mix ze fijn met de tahini, citroensap naar eigen smaak, 2 el olijfolie, de komijn, peper en zout. Giet er indien nodig een beetje water bij en breng verder op smaak.
3
Pel de ontdooide garnalen. Bak ze kort in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Kruid naar eigen smaak met enkele draaien van de kruidenmolen Chili Explosion.
4
Dresseer de hummus op de borden en leg er de bloemkoolsteaks bovenop. Voeg de garnalen toe, 1 citroenpartje en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool verticaal in 4 dikke plakken (begin in het midden) en bewaar de restjes voor een aperitief. Bedek een ovenplaat met bakpapier, leg er de bloemkoolplakken op, smeer ze in met olijfolie en bak ze 35 min. Draai ze halverwege de kooktijd voorzichtig om.
2
Giet de kikkererwten af en spoel ze. Verwijder de dikste steeltjes van de peterselie. Doe de kikkererwten en de peterselie in de beker van de mixer. Mix ze fijn met de tahini, citroensap naar eigen smaak, 2 el olijfolie, de komijn, peper en zout. Giet er indien nodig een beetje water bij en breng verder op smaak.
3
Pel de ontdooide garnalen. Bak ze kort in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Kruid naar eigen smaak met enkele draaien van de kruidenmolen Chili Explosion.
4
Dresseer de hummus op de borden en leg er de bloemkoolsteaks bovenop. Voeg de garnalen toe, 1 citroenpartje en serveer.