1
Verwarm de oven voor op 210°C. Heb je enkel vers stokbrood in huis? Snijd het in sneetjes en laat ze in de oven drogen terwijl hij opwarmt (houd in het oog: het brood mag niet kleuren).
2
Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes, snijd het onderste gedeelte weg en snijd ze in 2. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de spruitjes over en meng ze met de olijfolie. Schuif ze 20 min. in de oven en meng intussen af en toe.
3
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
4
Hak het droge brood met een mes grof. Laat de olie van 1 blik ansjovis in een braadpan uitlekken. Hak de ansjovisreepjes uit dit blik fijn en fruit ze 2 min. op een zacht vuurtje in de braadpan, met het geperste teentje knoflook. Schep er het brood bij en fruit op een vrij hoog vuur, tot het goudbruin is. Haal de pan van het vuur, voeg de gehakte peterselie toe en geraspte citroenzeste naar eigen smaak.
5
Giet de spaghetti af en bewaar een beetje kookwater. Doe de pasta terug in de kookpot, maar zet ze niet op het vuur. Meng er de spruitjes onder, de olie van het 2de blik ansjovisreepjes en 1 grote pollepel kookwater.
6
Serveer, werk af met de rest van de ansjovisreepjes en bestrooi met de crumble.
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Heb je enkel vers stokbrood in huis? Snijd het in sneetjes en laat ze in de oven drogen terwijl hij opwarmt (houd in het oog: het brood mag niet kleuren).
2
Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes, snijd het onderste gedeelte weg en snijd ze in 2. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de spruitjes over en meng ze met de olijfolie. Schuif ze 20 min. in de oven en meng intussen af en toe.
3
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
4
Hak het droge brood met een mes grof. Laat de olie van 1 blik ansjovis in een braadpan uitlekken. Hak de ansjovisreepjes uit dit blik fijn en fruit ze 2 min. op een zacht vuurtje in de braadpan, met het geperste teentje knoflook. Schep er het brood bij en fruit op een vrij hoog vuur, tot het goudbruin is. Haal de pan van het vuur, voeg de gehakte peterselie toe en geraspte citroenzeste naar eigen smaak.
5
Giet de spaghetti af en bewaar een beetje kookwater. Doe de pasta terug in de kookpot, maar zet ze niet op het vuur. Meng er de spruitjes onder, de olie van het 2de blik ansjovisreepjes en 1 grote pollepel kookwater.
6
Serveer, werk af met de rest van de ansjovisreepjes en bestrooi met de crumble.