⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenLamskroon met peterseliecrumble, gratin dauphinois en sperziebonen Plat National
Delhaize logo
  • Lamskroon met peterseliecrumble, gratin dauphinois en sperziebonen Plat National

Lamskroon met peterseliecrumble, gratin dauphinois en sperziebonen Plat National

Lamskroon met peterseliecrumble, gratin dauphinois en sperziebonen Plat National
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 lamskroontjes
  • 600 g fijne sperziebonen
  • 2 sjalotten
  • 1 kg gratin dauphinois
  • 1 dikke snee brood (± 50 g)
  • 19 cl kalfsfond
  • 20 g koude boter
  • 4 el olijfolie
  • 2 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 bussel bladpeterselie
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper
  • zout
  • 2 lamskroontjes
  • 600 g fijne sperziebonen
  • 2 sjalotten
  • 1 kg gratin dauphinois
  • 1 dikke snee brood (± 50 g)
  • 19 cl kalfsfond
  • 20 g koude boter
  • 4 el olijfolie
  • 2 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 bussel bladpeterselie
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper
  • zout

Begin met koken

40 min.
1
Verwarm de oven voor op 180 ° C. Doe de gratin dauphinois in een schaal, maak het egaal en zet in de oven.
2
Bak de lamskronen snel aan elke kant op hoog vuur in een pan met de helft van de olijfolie. Leg ze in een schaal, breng ze op smaak en bak ze 10 minuten in de oven. Was de pan niet.
3
Rooster ondertussen het sneetje brood en scheur het in stukken. Doe ze in de mengkom met de geperste teentjes knoflook, de rozemarijn en de peterselie. Mix in stappen, zonder dat het verkruimeld.
4
Doe de mosterd op het gebogen deel van de lamskronen en leg er de crumble over. Laat 15 tot 20 minuten koken in de oven, naar smaak.
5
Hak de sperziebonen en kook ze ongeveer 8 minuten in kokend gezouten water (ze moeten "al dente" blijven). Giet af en dompel ze onder in ijswater. Fruit de gehakte sjalotjes 5 minuten op laag vuur in een koekenpan met de rest van de olijfolie. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en bak op hoog vuur. Doe er peper en zout bij.
6
Laat de helft van de kalfsbouillon op hoog vuur inkoken in de pan van het lam. Haal van het vuur, voeg de in blokjes gesneden koude boter toe en meng met een garde.
7
Bedek de schaal van de lamskronen met aluminiumfolie en laat 5 minuten staan. Snij tussen de ribben en serveer direct met de saus, de sperziebonen en de gratis dauphinois.
1
Verwarm de oven voor op 180 ° C. Doe de gratin dauphinois in een schaal, maak het egaal en zet in de oven.
2
Bak de lamskronen snel aan elke kant op hoog vuur in een pan met de helft van de olijfolie. Leg ze in een schaal, breng ze op smaak en bak ze 10 minuten in de oven. Was de pan niet.
3
Rooster ondertussen het sneetje brood en scheur het in stukken. Doe ze in de mengkom met de geperste teentjes knoflook, de rozemarijn en de peterselie. Mix in stappen, zonder dat het verkruimeld.
4
Doe de mosterd op het gebogen deel van de lamskronen en leg er de crumble over. Laat 15 tot 20 minuten koken in de oven, naar smaak.
5
Hak de sperziebonen en kook ze ongeveer 8 minuten in kokend gezouten water (ze moeten "al dente" blijven). Giet af en dompel ze onder in ijswater. Fruit de gehakte sjalotjes 5 minuten op laag vuur in een koekenpan met de rest van de olijfolie. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en bak op hoog vuur. Doe er peper en zout bij.
6
Laat de helft van de kalfsbouillon op hoog vuur inkoken in de pan van het lam. Haal van het vuur, voeg de in blokjes gesneden koude boter toe en meng met een garde.
7
Bedek de schaal van de lamskronen met aluminiumfolie en laat 5 minuten staan. Snij tussen de ribben en serveer direct met de saus, de sperziebonen en de gratis dauphinois.
Nutritionele informatie
Energie: 792 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Pasen,Vaderdag
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

gratin dauphinois
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Koteletten | Lam | Royal |   Celtic
Delhaize Koteletten | Lam | Royal | Celtic
+/- 310 gr
+/-€
9
92
Prinsessenbonen
Delhaize Prinsessenbonen
2 × 500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
Delhaize Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
2 × 180 gr
Bio
    3
    49
    Fond | Kalf
    Delhaize Fond | Kalf
    19 cl
    1
    39
    Mosterd | Originale
    Maille Mosterd | Originale
    360 gr
    3
    99
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Rozemarijn | Verpakt
    Delhaize Rozemarijn | Verpakt
    20 gr
    1
    55

    Reeds in je keuken

    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    +/-€30,69