⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGerookte zalmbonbons met verse kaas
Delhaize logo
  • Gerookte zalmbonbons met verse kaas
    D

Gerookte zalmbonbons met verse kaas

door Jeroen De Pauw
Gerookte zalmbonbons met verse kaasD
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 240 g gerookte zalm uit Orkney taste of Inspirations
  • 3 radijsjes
  • 1 citroen
  • 1 bussel dille
  • 300 g verse kaas
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 240 g gerookte zalm uit Orkney taste of Inspirations
  • 3 radijsjes
  • 1 citroen
  • 1 bussel dille
  • 300 g verse kaas
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. (+ 1 u koeltijd)
1
Meng de verse kaas met de helft van de gehakte dille, peper en zout.
2
Snijd 1 vierkant stukje vershoudfolie uit en leg er 1 vierkant stuk gerookte zalm op (maak een vierkant met 2 sneetjes). Schep 1 bolle el dillekaas in het midden van de zalm en maak een strak bundeltje. Maak 8 snoepjes op dezelfde manier (er moet een beetje kaas overblijven) en laat ze minstens 1 u in de koelkast rusten.
3
Snijd de radijzen met de mandoline in fijne plakjes. Snijd de citroen in halve schijfjes. Verdeel een beetje kaas over elk bord, leg er de ingepakte zalmsnoepjes op en werk af met radijzen, dille en citroen. Besprenkel met een scheutje olijfolie en kruid met peper. Serveer als voorgerecht en geef er brood bij.
1
Meng de verse kaas met de helft van de gehakte dille, peper en zout.
2
Snijd 1 vierkant stukje vershoudfolie uit en leg er 1 vierkant stuk gerookte zalm op (maak een vierkant met 2 sneetjes). Schep 1 bolle el dillekaas in het midden van de zalm en maak een strak bundeltje. Maak 8 snoepjes op dezelfde manier (er moet een beetje kaas overblijven) en laat ze minstens 1 u in de koelkast rusten.
3
Snijd de radijzen met de mandoline in fijne plakjes. Snijd de citroen in halve schijfjes. Verdeel een beetje kaas over elk bord, leg er de ingepakte zalmsnoepjes op en werk af met radijzen, dille en citroen. Besprenkel met een scheutje olijfolie en kruid met peper. Serveer als voorgerecht en geef er brood bij.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 215 kcal - Vetten: 18,5 g - Koolhydraten: 2,2 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 9,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 215 kcal - Vetten: 18,5 g - Koolhydraten: 2,2 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 9,6 g
Frans
Gluten vrij
Eindejaar
Voorgerecht