Delhaize logo
  • Caponata
    A

Caponata

door Line Couvreur
CaponataA
Makkelijk
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 aubergines
  • 500 g tomaten
  • 200 g kerstomaten
  • 200 g rode uien
  • 3 côtes stengels groene selder
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 g ontpitte groene olijven
  • 1 bussel basilicum
  • 75 g witte amandelen
  • 5 cl rodewijnazijn
  • 1 el kappertjes
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 aubergines
  • 500 g tomaten
  • 200 g kerstomaten
  • 200 g rode uien
  • 3 côtes stengels groene selder
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 g ontpitte groene olijven
  • 1 bussel basilicum
  • 75 g witte amandelen
  • 5 cl rodewijnazijn
  • 1 el kappertjes
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 50 min. + 30 min. afkoeltijd
1
Snijd de aubergines in blokjes van ± 1,5 cm zijde. Bestrooi ze overvloedig met zout en laat ze in een zeef rusten.
2
Snipper intussen de rode uien en de selder (gebruik de malse binnenste stengels van de selder). Pel de teentjes knoflook, maar laat ze heel. Fruit alles 10 min. op een heel zacht vuurtje, in een sauteerpan met de helft van de olijfolie. Schil en ontpit de tomaten, zonder het sap en de pitjes volledig te verwijderen. Snijd ze in grote blokjes. Voeg de olijven samen met de kappertjes in de sauteerpan toe, meng 2 min. en schep er dan de tomatenblokjes bij. Laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Verwarm de oven voor op 170°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, prik de kerstomaten één voor één en leg ze op de ovenplaat. Dep de aubergines goed droog met keukenpapier en voeg ze toe op de ovenplaat. Besprenkel met de rest van de olijfolie en schuif 20 min. in de oven.
4
Meng de azijn en de suiker. Giet in de sauteerpan en laat 5 min. op een matig vuurtje inkoken. Voeg de aubergines en de kerstomaten toe, breng verder op smaak en laat afkoelen.
5
Gril de amandelen op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof, en hak het basilicum. Voeg ze net voor het opdienen toe in de caponata. Serveer koud of op kamertemperatuur, als bijgerecht of als lunch, met lekker brood.
1
Snijd de aubergines in blokjes van ± 1,5 cm zijde. Bestrooi ze overvloedig met zout en laat ze in een zeef rusten.
2
Snipper intussen de rode uien en de selder (gebruik de malse binnenste stengels van de selder). Pel de teentjes knoflook, maar laat ze heel. Fruit alles 10 min. op een heel zacht vuurtje, in een sauteerpan met de helft van de olijfolie. Schil en ontpit de tomaten, zonder het sap en de pitjes volledig te verwijderen. Snijd ze in grote blokjes. Voeg de olijven samen met de kappertjes in de sauteerpan toe, meng 2 min. en schep er dan de tomatenblokjes bij. Laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Verwarm de oven voor op 170°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, prik de kerstomaten één voor één en leg ze op de ovenplaat. Dep de aubergines goed droog met keukenpapier en voeg ze toe op de ovenplaat. Besprenkel met de rest van de olijfolie en schuif 20 min. in de oven.
4
Meng de azijn en de suiker. Giet in de sauteerpan en laat 5 min. op een matig vuurtje inkoken. Voeg de aubergines en de kerstomaten toe, breng verder op smaak en laat afkoelen.
5
Gril de amandelen op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof, en hak het basilicum. Voeg ze net voor het opdienen toe in de caponata. Serveer koud of op kamertemperatuur, als bijgerecht of als lunch, met lekker brood.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 85 kcal - Vetten: 5,3 g - Koolhydraten: 4,5 g - Vezels: 3,5 g - Eiwitten: 2,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 85 kcal - Vetten: 5,3 g - Koolhydraten: 4,5 g - Vezels: 3,5 g - Eiwitten: 2,6 g
Italiaans
Vegetarisch
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
25
Trostomaten | Bio
Delhaize Trostomaten | Bio
500 gr
Bio
    3
    49
    Kerstomaten | Rood
    Delhaize Kerstomaten | Rood
    250 gr
    3 voor €5
    1
    99
    Rode uien | Netje
    Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Groene selder | Verpakt
    Delhaize Groene selder | Verpakt
    1 st
    1
    55
    Olijven | Groen | Ontpit
    Delhaize Olijven | Groen | Ontpit
    130 gr
    2
    59
    Kruiden | Basilicum
    Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    3
    35
    Amandelen | Ongebrand
    Delhaize Amandelen | Ongebrand
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    55
    Kappertjes | Surfines
    Delhaize Kappertjes | Surfines
    60 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    89
    Cassonade
    Tienen-Tirlemont Cassonade
    500 gr
    1
    59

    Reeds in je keuken

    Knoflook | Netje
    Delhaize Knoflook | Netje
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Kruiden | Peper | 5 Bessen
    Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
    40 gr
    1
    99
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €21,24