Recept zoekresultatenEgg clouds met pancetta, tijm en oregano
Delhaize logo
  • Egg clouds met pancetta, tijm en oregano
    D

Egg clouds met pancetta, tijm en oregano

door Jeroen De Pauw
Egg clouds met pancetta, tijm en oreganoD
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 80 g pancetta
  • 4 eieren
  • 2 takjes tijm
  • 1 kl oregano
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 80 g pancetta
  • 4 eieren
  • 2 takjes tijm
  • 1 kl oregano
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 20 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten tot schuim met de geriste tijm, de oregano, peper en zout. Bedek een ovenplaat met bakpapier en lepel er 4 hoopjes meringue op. Maak een kuiltje in elke meringue en giet er voorzichtig de eidooiers in. Bestrooi met de fijngehakte pancetta en schuif 8 min. in de oven.
2
Besprenkel de eieren met een scheutje olijfolie en serveer. Werk eventueel af met rucola of een ander vers kruid.
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten tot schuim met de geriste tijm, de oregano, peper en zout. Bedek een ovenplaat met bakpapier en lepel er 4 hoopjes meringue op. Maak een kuiltje in elke meringue en giet er voorzichtig de eidooiers in. Bestrooi met de fijngehakte pancetta en schuif 8 min. in de oven.
2
Besprenkel de eieren met een scheutje olijfolie en serveer. Werk eventueel af met rucola of een ander vers kruid.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 216 kcal - Vetten: 18 g - Koolhydraten: 0,5 g - Vezels: 0,4 g - Eiwitten: 13,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 216 kcal - Vetten: 18 g - Koolhydraten: 0,5 g - Vezels: 0,4 g - Eiwitten: 13,5 g
Italiaans
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Ontbijt

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Panchetta
Taste of Inspirations Panchetta
80 gr
3
79
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
-10% voor 3
2
95

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€12,69