Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKalfsblanquette met yoghurt en waterkers
Delhaize logo
  • Kalfsblanquette met yoghurt en waterkers
    A

Kalfsblanquette met yoghurt en waterkers

door Line Couvreur
Kalfsblanquette met yoghurt en waterkersA
Makkelijk
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g kalfsblanquette
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 200 g sluimererwten
  • 100 g extra fijne prinsessenboontjes
  • 1 courgette
  • 100 g bio erwten
  • 1 bussel waterkers
  • 2 takjes tijm
  • 400 g natuuryoghurt
  • 2 el bloem
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 800 g kalfsblanquette
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 200 g sluimererwten
  • 100 g extra fijne prinsessenboontjes
  • 1 courgette
  • 100 g bio erwten
  • 1 bussel waterkers
  • 2 takjes tijm
  • 400 g natuuryoghurt
  • 2 el bloem
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 50 min. + 1 u 15 min. kooktijd
1
Snijd het vlees in grote blokjes en fruit deze op een vrij hoog vuur, in een grote stoofpan met de olijfolie. Bestrooi ze met bloem, zodra ze mooi gekleurd zijn, en meng 2 min. op een vrij hoog vuur. Overgiet met warm water, voeg de wortelen en de ui in grote stukken toe, samen met de takjes tijm. Breng zachtjes aan de kook en laat gedurende 1 u 15 min. heel zachtjes pruttelen, zonder deksel.
2
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Snijd de courgette overlangs in 4, verwijder de pitten en snijd ze in stukken. Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes.
3
Dompel de courgettestukken in het kokende water, breng opnieuw aan de kook en reken 2 min. kooktijd. Voeg de prinsessenboontjes toe, laat opnieuw koken, wacht 2 min. en voeg dan de sluimerwten samen met de erwtjes toe. Reken nog 2 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Giet af en laat alle groenten in ijskoud water schrikken om het kookproces te stoppen.
4
Filter de bereiding door een zeef wanneer het vlees gaar is en zet het braadvocht terug op het vuur. Laat het met ¹⁄3 inkoken op een vrij hoog vuur. Voeg de geblancheerde groenten en het vlees toe (zonder de wortelen, ui en takjes tijm: gebruik deze later in een soep of bouillon). Breng zachtjes aan de kook en haal van het vuur.
5
Verwijder de dikste steeltjes van de waterkers en mix de rest fijn met de yoghurt (haal deze op voorhand uit de koelkast, zo is hij niet te koud). Giet in de stoofpan en breng verder op smaak. Geef er basmatirijst bij of aardappelpuree met olijfolie.
1
Snijd het vlees in grote blokjes en fruit deze op een vrij hoog vuur, in een grote stoofpan met de olijfolie. Bestrooi ze met bloem, zodra ze mooi gekleurd zijn, en meng 2 min. op een vrij hoog vuur. Overgiet met warm water, voeg de wortelen en de ui in grote stukken toe, samen met de takjes tijm. Breng zachtjes aan de kook en laat gedurende 1 u 15 min. heel zachtjes pruttelen, zonder deksel.
2
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Snijd de courgette overlangs in 4, verwijder de pitten en snijd ze in stukken. Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes.
3
Dompel de courgettestukken in het kokende water, breng opnieuw aan de kook en reken 2 min. kooktijd. Voeg de prinsessenboontjes toe, laat opnieuw koken, wacht 2 min. en voeg dan de sluimerwten samen met de erwtjes toe. Reken nog 2 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Giet af en laat alle groenten in ijskoud water schrikken om het kookproces te stoppen.
4
Filter de bereiding door een zeef wanneer het vlees gaar is en zet het braadvocht terug op het vuur. Laat het met ¹⁄3 inkoken op een vrij hoog vuur. Voeg de geblancheerde groenten en het vlees toe (zonder de wortelen, ui en takjes tijm: gebruik deze later in een soep of bouillon). Breng zachtjes aan de kook en haal van het vuur.
5
Verwijder de dikste steeltjes van de waterkers en mix de rest fijn met de yoghurt (haal deze op voorhand uit de koelkast, zo is hij niet te koud). Giet in de stoofpan en breng verder op smaak. Geef er basmatirijst bij of aardappelpuree met olijfolie.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 80 kcal - Vetten: 3,1 g - Koolhydraten: 4,6 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 7,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 80 kcal - Vetten: 3,1 g - Koolhydraten: 4,6 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 7,8 g
Frans
Pasen
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sauté van kalfsvlees
800 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
215 gr
2de tegen -50%
1
85
Peulen
Delhaize Peulen
200 gr
2
09
Groene bonen | Extra fijn
Hak Groene bonen | Extra fijn
180 gr
2de tegen -50%
3
05
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Doperwten | Extra fijn | Bokaal
Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
130 gr
2de tegen -50%
1
99
Tuinkers | Vilt
Delhaize Tuinkers | Vilt
100 gr
1
09
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
Pur Natur Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
700 gr
2de tegen -40%
Bio
    4
    99
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35

    Reeds in je keuken

    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €19,15