1
Snijd het vlees in grote blokjes en fruit deze op een vrij hoog vuur, in een grote stoofpan met de olijfolie. Bestrooi ze met bloem, zodra ze mooi gekleurd zijn, en meng 2 min. op een vrij hoog vuur. Overgiet met warm water, voeg de wortelen en de ui in grote stukken toe, samen met de takjes tijm. Breng zachtjes aan de kook en laat gedurende 1 u 15 min. heel zachtjes pruttelen, zonder deksel.
2
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Snijd de courgette overlangs in 4, verwijder de pitten en snijd ze in stukken. Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes.
3
Dompel de courgettestukken in het kokende water, breng opnieuw aan de kook en reken 2 min. kooktijd. Voeg de prinsessenboontjes toe, laat opnieuw koken, wacht 2 min. en voeg dan de sluimerwten samen met de erwtjes toe. Reken nog 2 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Giet af en laat alle groenten in ijskoud water schrikken om het kookproces te stoppen.
4
Filter de bereiding door een zeef wanneer het vlees gaar is en zet het braadvocht terug op het vuur. Laat het met ¹⁄3 inkoken op een vrij hoog vuur. Voeg de geblancheerde groenten en het vlees toe (zonder de wortelen, ui en takjes tijm: gebruik deze later in een soep of bouillon). Breng zachtjes aan de kook en haal van het vuur.
5
Verwijder de dikste steeltjes van de waterkers en mix de rest fijn met de yoghurt (haal deze op voorhand uit de koelkast, zo is hij niet te koud). Giet in de stoofpan en breng verder op smaak. Geef er basmatirijst bij of aardappelpuree met olijfolie.
1
Snijd het vlees in grote blokjes en fruit deze op een vrij hoog vuur, in een grote stoofpan met de olijfolie. Bestrooi ze met bloem, zodra ze mooi gekleurd zijn, en meng 2 min. op een vrij hoog vuur. Overgiet met warm water, voeg de wortelen en de ui in grote stukken toe, samen met de takjes tijm. Breng zachtjes aan de kook en laat gedurende 1 u 15 min. heel zachtjes pruttelen, zonder deksel.
2
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Snijd de courgette overlangs in 4, verwijder de pitten en snijd ze in stukken. Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes.
3
Dompel de courgettestukken in het kokende water, breng opnieuw aan de kook en reken 2 min. kooktijd. Voeg de prinsessenboontjes toe, laat opnieuw koken, wacht 2 min. en voeg dan de sluimerwten samen met de erwtjes toe. Reken nog 2 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Giet af en laat alle groenten in ijskoud water schrikken om het kookproces te stoppen.
4
Filter de bereiding door een zeef wanneer het vlees gaar is en zet het braadvocht terug op het vuur. Laat het met ¹⁄3 inkoken op een vrij hoog vuur. Voeg de geblancheerde groenten en het vlees toe (zonder de wortelen, ui en takjes tijm: gebruik deze later in een soep of bouillon). Breng zachtjes aan de kook en haal van het vuur.
5
Verwijder de dikste steeltjes van de waterkers en mix de rest fijn met de yoghurt (haal deze op voorhand uit de koelkast, zo is hij niet te koud). Giet in de stoofpan en breng verder op smaak. Geef er basmatirijst bij of aardappelpuree met olijfolie.