⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGepofte zoete aardappelen, Cowboysaus en slaatje met rode ui
Delhaize logo
  • Gepofte zoete aardappelen, Cowboysaus en slaatje met rode ui

Gepofte zoete aardappelen, Cowboysaus en slaatje met rode ui

door Loïc Van Impe
Gepofte zoete aardappelen, Cowboysaus en slaatje met rode ui
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 6 zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 2 bakjes tuinkers
  • 1 bussel radijzen
  • 30 g gember
  • 1 lookbol
  • 1 el rode wijnazijn
  • 5 cl ciderazijn
  • 50 g bruine suiker
  • 200 g Luikse siroop
  • 200 g ketchup
  • 5 cl sojasaus
  • 1 el Worcestersaus
  • 50 g mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl gerookte paprika
  • peper
  • 6 zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 2 bakjes tuinkers
  • 1 bussel radijzen
  • 30 g gember
  • 1 lookbol
  • 1 el rode wijnazijn
  • 5 cl ciderazijn
  • 50 g bruine suiker
  • 200 g Luikse siroop
  • 200 g ketchup
  • 5 cl sojasaus
  • 1 el Worcestersaus
  • 50 g mosterd
  • 4 el olijfolie

Begin met koken

: 30 min.
1
Smeer de hele zoete aardappelen lichtjes in met olie en bak ze ruim 20 min. op de barbecue, tot ze binnenin helemaal mals zijn.
2
Cowboysaus: gril de hele lookbol en de gember op de barbecue. Doe de ketchup in een steelpan, samen met de azijn, de cassonade, de Luikse siroop, de sojasaus, de Engelse saus en peper. Warm al mengend zachtjes op, tot alles mooi gesmolten en gebonden is. Pel intussen de teentjes knoflook en schil de gember. Hak ze heel fijn en schep ze bij de saus. Haal de pan van het vuur en voeg de mosterd en de gerookte paprika toe.
3
Snipper de rode ui en de radijzen fijn. Meng ze met de tuinkers, de rodewijnazijn, een scheutje olijfolie, 1 snufje zout en 1 snufje peper.
4
Snijd de zoete aardappelen open, garneer ze royaal met de Cowboysaus en werk af met een handvol salade. (Je kunt de rest van de saus 2 weken in de koelkast bewaren.)
1
Smeer de hele zoete aardappelen lichtjes in met olie en bak ze ruim 20 min. op de barbecue, tot ze binnenin helemaal mals zijn.
2
Cowboysaus: gril de hele lookbol en de gember op de barbecue. Doe de ketchup in een steelpan, samen met de azijn, de cassonade, de Luikse siroop, de sojasaus, de Engelse saus en peper. Warm al mengend zachtjes op, tot alles mooi gesmolten en gebonden is. Pel intussen de teentjes knoflook en schil de gember. Hak ze heel fijn en schep ze bij de saus. Haal de pan van het vuur en voeg de mosterd en de gerookte paprika toe.
3
Snipper de rode ui en de radijzen fijn. Meng ze met de tuinkers, de rodewijnazijn, een scheutje olijfolie, 1 snufje zout en 1 snufje peper.
4
Snijd de zoete aardappelen open, garneer ze royaal met de Cowboysaus en werk af met een handvol salade. (Je kunt de rest van de saus 2 weken in de koelkast bewaren.)

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Bijgerechten