1
Smeer de hele zoete aardappelen lichtjes in met olie en bak ze ruim 20 min. op de barbecue, tot ze binnenin helemaal mals zijn.
2
Cowboysaus: gril de hele lookbol en de gember op de barbecue. Doe de ketchup in een steelpan, samen met de azijn, de cassonade, de Luikse siroop, de sojasaus, de Engelse saus en peper. Warm al mengend zachtjes op, tot alles mooi gesmolten en gebonden is. Pel intussen de teentjes knoflook en schil de gember. Hak ze heel fijn en schep ze bij de saus. Haal de pan van het vuur en voeg de mosterd en de gerookte paprika toe.
3
Snipper de rode ui en de radijzen fijn. Meng ze met de tuinkers, de rodewijnazijn, een scheutje olijfolie, 1 snufje zout en 1 snufje peper.
4
Snijd de zoete aardappelen open, garneer ze royaal met de Cowboysaus en werk af met een handvol salade. (Je kunt de rest van de saus 2 weken in de koelkast bewaren.)
1
Smeer de hele zoete aardappelen lichtjes in met olie en bak ze ruim 20 min. op de barbecue, tot ze binnenin helemaal mals zijn.
2
Cowboysaus: gril de hele lookbol en de gember op de barbecue. Doe de ketchup in een steelpan, samen met de azijn, de cassonade, de Luikse siroop, de sojasaus, de Engelse saus en peper. Warm al mengend zachtjes op, tot alles mooi gesmolten en gebonden is. Pel intussen de teentjes knoflook en schil de gember. Hak ze heel fijn en schep ze bij de saus. Haal de pan van het vuur en voeg de mosterd en de gerookte paprika toe.
3
Snipper de rode ui en de radijzen fijn. Meng ze met de tuinkers, de rodewijnazijn, een scheutje olijfolie, 1 snufje zout en 1 snufje peper.
4
Snijd de zoete aardappelen open, garneer ze royaal met de Cowboysaus en werk af met een handvol salade. (Je kunt de rest van de saus 2 weken in de koelkast bewaren.)