Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGemarineerde hazenrug, tatin van peren, veenbessencompote en gebakken spruitjes
Delhaize logo
  • Gemarineerde hazenrug, tatin van peren, veenbessencompote en gebakken spruitjes
    C

Gemarineerde hazenrug, tatin van peren, veenbessencompote en gebakken spruitjes

Gemarineerde hazenrug, tatin van peren, veenbessencompote en gebakken spruitjesC
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 hazenruggen
  • 2 stengels selder
  • 2 wortelen
  • 750 g spruitjes
  • 3 kleine gekke peren
  • 340 g veenbessen
  • 1 sinaasappel
  • 4 takjes tijm
  • 30 g ongepelde amandelen
  • 4 vierkante bladerdeegplakjes
  • 1 fles rode wijn
  • 4 el bruine suiker
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 120 g boter
  • 8 jeneverbessen
  • 2 blaadjes laurier
  • peper
  • zout
  • 2 hazenruggen
  • 2 stengels selder
  • 2 wortelen
  • 750 g spruitjes
  • 3 kleine gekke peren
  • 340 g veenbessen
  • 1 sinaasappel
  • 4 takjes tijm
  • 30 g ongepelde amandelen
  • 4 vierkante bladerdeegplakjes
  • 1 fles rode wijn
  • 4 el bruine suiker
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 120 g boter
  • 8 jeneverbessen

Begin met koken

: 1 u bereiding + kooktijd (+24 u marineertijd)
1
Doe de hazenruggen in een schaal die net groot genoeg is en kruid ze met peper en zout. Voeg de gesnipperde selder toe, de wortelen in schijfjes, de laurierblaadjes en de jeneverbessen. Overgiet met rode wijn, bedek met vershoudfolie en laat 24 u in de koelkast marineren.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter royaal 4 taartvormpjes, strooi 1 el cassonade op de bodem van elk vormpje en druk goed aan. Schil de peren en snijd ze in fijne partjes. Verdeel ze over de vormpjes en bedek ze met de bladerdeegjes. Schuif het deeg dat uitsteekt tussen de rand en de peren. Bak 30 min. goudbruin in de oven.
3
Doe de veenbessen, het sap van de sinaasappel en de fijne kristalsuiker in een steelpan. Breng zachtjes aan de kook en laat sudderen tot de veenbessen openbarsten.
4
Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en kort het onderste gedeelte in. Snipper ze en fruit ze 5 min. op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 40 g boter. Kruid met peper en zout.
5
Fileer de hazenruggen (houd de marinade apart) en bak ze op een matig vuurtje rondom goudbruin, in een braadpan met 20 g boter. Kruid ze met peper en zout. Wikkel ze na 3 à 4 min. baktijd in aluminiumfolie en laat rusten. Blus de braadpan met 2 dl marinade en laat op een hoog vuur voor de helft inkoken. Haal de pan van het vuur en klop er 40 g koude boter in blokjes onder met een garde. Breng verder op smaak.
6
Snijd de hazenrugfilets in medaillons en dresseer ze op de borden met de tatins, de spruitjes en de veenbessen. Overgiet met een beetje saus, werk af met tijm en met gehakte amandelen.
1
Doe de hazenruggen in een schaal die net groot genoeg is en kruid ze met peper en zout. Voeg de gesnipperde selder toe, de wortelen in schijfjes, de laurierblaadjes en de jeneverbessen. Overgiet met rode wijn, bedek met vershoudfolie en laat 24 u in de koelkast marineren.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter royaal 4 taartvormpjes, strooi 1 el cassonade op de bodem van elk vormpje en druk goed aan. Schil de peren en snijd ze in fijne partjes. Verdeel ze over de vormpjes en bedek ze met de bladerdeegjes. Schuif het deeg dat uitsteekt tussen de rand en de peren. Bak 30 min. goudbruin in de oven.
3
Doe de veenbessen, het sap van de sinaasappel en de fijne kristalsuiker in een steelpan. Breng zachtjes aan de kook en laat sudderen tot de veenbessen openbarsten.
4
Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en kort het onderste gedeelte in. Snipper ze en fruit ze 5 min. op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 40 g boter. Kruid met peper en zout.
5
Fileer de hazenruggen (houd de marinade apart) en bak ze op een matig vuurtje rondom goudbruin, in een braadpan met 20 g boter. Kruid ze met peper en zout. Wikkel ze na 3 à 4 min. baktijd in aluminiumfolie en laat rusten. Blus de braadpan met 2 dl marinade en laat op een hoog vuur voor de helft inkoken. Haal de pan van het vuur en klop er 40 g koude boter in blokjes onder met een garde. Breng verder op smaak.
6
Snijd de hazenrugfilets in medaillons en dresseer ze op de borden met de tatins, de spruitjes en de veenbessen. Overgiet met een beetje saus, werk af met tijm en met gehakte amandelen.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 150 kcal - Vetten: 5,8 g - Koolhydraten: 16,6 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 2,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 150 kcal - Vetten: 5,8 g - Koolhydraten: 16,6 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 2,9 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Geheel | Konijn | Park
Delhaize Geheel | Konijn | Park
2 × +/- 1,5 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
18
74
Groene selder | Verpakt
Delhaize Groene selder | Verpakt
1 st
1
55
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Spruiten | Verpakt
Delhaize Spruiten | Verpakt
750 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89
Nashipeer
Delhaize Nashipeer
1 st
1
69
Veenbessen | Wijn | Bokaal
Taste of Inspirations Veenbessen | Wijn | Bokaal
2 × 325 gr
2
99
Eetsinaas | 4ST
Delhaize Eetsinaas | 4ST
1 kg
3
09
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Amandelen | Ongebrand
Delhaize Amandelen | Ongebrand
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
55
Bladerdeeg | Vierkanten | Gevuld
Delhaize Bladerdeeg | Vierkanten | Gevuld
3 × 300 gr
2
49
Cuvée l'Authentique | 2020
Chateau Haute Brande Cuvée l'Authentique | 2020
2 × 75 cl
-20%
3
99
€4,99
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
3+1 gratis
1
65
Kruiden | Jeneverbessen
Santa Maria Kruiden | Jeneverbessen
21 gr
4
59
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
3
89

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Kruiden | Peper | 5 Bessen
Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
40 gr
-20% voor 3
1
99
Kruiden | Zeezout
Delhaize Kruiden | Zeezout
95 gr
-20% voor 3
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Totaal:
+/-€87,08

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.