1
Snijd de rode ui met de mandoline in fijne schijfjes. Meng de fijne suiker in een diep bord met 5 cl kokend water. Voeg de azijn toe, een klein snufje zout en de rode ui. Laat rusten.
2
Meng de mayonaise naar eigen smaak met ‘Sriracha’ TABASCO®.
3
Plet het vruchtvlees van de avocado met limoensap en zout.
4
Scheur de oesterzwammen met de hand in fijne reepjes, te beginnen aan de afgeronde kant tot aan het steeltje. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met de olijfolie. Voeg het geperste teentje knoflook toe, de zoete sojasaus, de gerookte paprika en fruit tot alles zacht en lichtjes stroperig is. Breng verder op smaak.
5
Open de broodjes en gril ze op de kant van het kruim. Garneer ze royaal met geplette avocado en kleine slablaadjes. Voeg de pulled veggie toe, de srirachasaus en uitgelekte rode uien. Sluit de burgers en laat het smaken! Geef er eventueel gekruide aardappelwedges uit de oven bij.
6
Tip: Maak met dezelfde hoeveelheid garnituren 4 kleine burgers, met biobroodjes met sesamzaad van Delhaize. Geef je burgers een extra geparfumeerd toetsje met enkele munt- of korianderblaadjes.
1
Snijd de rode ui met de mandoline in fijne schijfjes. Meng de fijne suiker in een diep bord met 5 cl kokend water. Voeg de azijn toe, een klein snufje zout en de rode ui. Laat rusten.
2
Meng de mayonaise naar eigen smaak met ‘Sriracha’ TABASCO®.
3
Plet het vruchtvlees van de avocado met limoensap en zout.
4
Scheur de oesterzwammen met de hand in fijne reepjes, te beginnen aan de afgeronde kant tot aan het steeltje. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met de olijfolie. Voeg het geperste teentje knoflook toe, de zoete sojasaus, de gerookte paprika en fruit tot alles zacht en lichtjes stroperig is. Breng verder op smaak.
5
Open de broodjes en gril ze op de kant van het kruim. Garneer ze royaal met geplette avocado en kleine slablaadjes. Voeg de pulled veggie toe, de srirachasaus en uitgelekte rode uien. Sluit de burgers en laat het smaken! Geef er eventueel gekruide aardappelwedges uit de oven bij.
6
Tip: Maak met dezelfde hoeveelheid garnituren 4 kleine burgers, met biobroodjes met sesamzaad van Delhaize. Geef je burgers een extra geparfumeerd toetsje met enkele munt- of korianderblaadjes.