1
Spoel de mosselen in ruim koud water en ververs dit 2 keer tot het water helder blijft. Verwijder de baarden en de harde stukken op de schelpen.
2
Pel en hak de ui en de look fijn.
3
Spoel de paprika’s en snijd ze overlangs in 2, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in repen.
4
Snijd de chorizo in schijven of stukken.
5
Ontdooi de scampi en dep ze droog met keukenpapier.
6
Verwarm 1,5 l water en los de blokjes kippenbouillon op. Houd deze apart.
7
Verhit een grote pan en giet er de helft van de olijfolie in. Bak de scampi kort aan alle zijden aan maar nog niet volledig gaar. Haal ze uit de pan en houd ze apart.
8
Giet nu de chorizo in de pan en bak ze kort aan alle kanten aan. Haal ze uit de pan en houd ze apart.
9
Stoof nu de ui en look glazig, voeg de paprikarepen toe en stoof deze enkele minuten mee. Voeg de rijst toe en roer deze goed om tussen de ui, look en paprika. Giet de witte wijn in de pan. Roer alles los en voeg al 1 l bouillon toe. Kruid met paprikapoeder en saffraan. Laat alles zo’n 20 min. sudderen en roer regelmatig om. Voeg indien nodig wat extra bouillon toe. Proef na 20 min. even van de rijst. Als deze nog wat beet heeft maar bijna gaar is voeg je de erwtjes, scampi en de chorizo toe. Schik de mosselen bovenop. Roer de paella af en toe door en laat de mosselen garen.
10
Rasp, wanneer alles gaar is, de schil van een halve citroen over het gerecht voor een frisse toets. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
11
Werk af met gehakte platte peterselie en de rest van de citroen.
1
Spoel de mosselen in ruim koud water en ververs dit 2 keer tot het water helder blijft. Verwijder de baarden en de harde stukken op de schelpen.
2
Pel en hak de ui en de look fijn.
3
Spoel de paprika’s en snijd ze overlangs in 2, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in repen.
4
Snijd de chorizo in schijven of stukken.
5
Ontdooi de scampi en dep ze droog met keukenpapier.
6
Verwarm 1,5 l water en los de blokjes kippenbouillon op. Houd deze apart.
7
Verhit een grote pan en giet er de helft van de olijfolie in. Bak de scampi kort aan alle zijden aan maar nog niet volledig gaar. Haal ze uit de pan en houd ze apart.
8
Giet nu de chorizo in de pan en bak ze kort aan alle kanten aan. Haal ze uit de pan en houd ze apart.
9
Stoof nu de ui en look glazig, voeg de paprikarepen toe en stoof deze enkele minuten mee. Voeg de rijst toe en roer deze goed om tussen de ui, look en paprika. Giet de witte wijn in de pan. Roer alles los en voeg al 1 l bouillon toe. Kruid met paprikapoeder en saffraan. Laat alles zo’n 20 min. sudderen en roer regelmatig om. Voeg indien nodig wat extra bouillon toe. Proef na 20 min. even van de rijst. Als deze nog wat beet heeft maar bijna gaar is voeg je de erwtjes, scampi en de chorizo toe. Schik de mosselen bovenop. Roer de paella af en toe door en laat de mosselen garen.
10
Rasp, wanneer alles gaar is, de schil van een halve citroen over het gerecht voor een frisse toets. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
11
Werk af met gehakte platte peterselie en de rest van de citroen.