ā­ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! šŸŽ‰Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKipsaltimbocca met tagliatelle en champignons
Delhaize logo
  • Kipsaltimbocca met tagliatelle en champignons
    C

Kipsaltimbocca met tagliatelle en champignons

Kipsaltimbocca met tagliatelle en champignonsC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediƫnten voor

Ingrediƫnten
4 porties
  • 500 g kippenlapjes Ć  la minute
  • 90 g Parmaham
  • 500 g witte champignons
  • 1 citroen
  • 8 salieblaadjes
  • 250 g tagliatelle
  • 4 dl room met 20% vetgehalte
  • 2 dl (rode of witte) porto
  • 40 g boter
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 500 g kippenlapjes Ć  la minute
  • 90 g Parmaham
  • 500 g witte champignons
  • 1 citroen
  • 8 salieblaadjes
  • 250 g tagliatelle
  • 4 dl room met 20% vetgehalte
  • 2 dl (rode of witte) porto
  • 40 g boter
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Bedek elk kippenlapje met 1 sneetje ham (in 2 of in 3 geplooid). Leg er 1 salieblaadje bovenop en steek alles met een tandenstoker vast. Laat rusten.
2
Snijd de champignons naargelang hun grootte in 4 of in 6. Bak ze goudbruin, in een grote braadpan met een klontje boter, 1 el olijfolie en een scheutje citroensap.
3
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
4
Schroei de saltimbocca (met de ham naar onder) op een vrij hoog vuur dicht, in een grote braadpan met een klontje boter en 1 el olijfolie. Draai ze om, schroei de onderkant dicht, verlaag het vuur en bak nog 3 min. Kruid lichtjes met zout en kruid met peper. Je moet 2 bakbeurten voorzien om alle saltimbocca te bakken (voeg indien nodig 1 el olie toe). Schep ze op een bord.
5
Giet de porto in de braadpan, roer alle aanbaksels goed los en laat op een vrij hoog vuur met ā…“ inkoken. Voeg de room toe en citroensap naar eigen smaak. Laat 1 min. sudderen, breng verder op smaak en leg er de kippenlapjes in. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. sudderen, of tot de kip gaar is.
6
Dien alles heel warm op.
1
Bedek elk kippenlapje met 1 sneetje ham (in 2 of in 3 geplooid). Leg er 1 salieblaadje bovenop en steek alles met een tandenstoker vast. Laat rusten.
2
Snijd de champignons naargelang hun grootte in 4 of in 6. Bak ze goudbruin, in een grote braadpan met een klontje boter, 1 el olijfolie en een scheutje citroensap.
3
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
4
Schroei de saltimbocca (met de ham naar onder) op een vrij hoog vuur dicht, in een grote braadpan met een klontje boter en 1 el olijfolie. Draai ze om, schroei de onderkant dicht, verlaag het vuur en bak nog 3 min. Kruid lichtjes met zout en kruid met peper. Je moet 2 bakbeurten voorzien om alle saltimbocca te bakken (voeg indien nodig 1 el olie toe). Schep ze op een bord.
5
Giet de porto in de braadpan, roer alle aanbaksels goed los en laat op een vrij hoog vuur met ā…“ inkoken. Voeg de room toe en citroensap naar eigen smaak. Laat 1 min. sudderen, breng verder op smaak en leg er de kippenlapjes in. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. sudderen, of tot de kip gaar is.
6
Dien alles heel warm op.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 156 kcal - Vetten: 8,5 g - Koolhydraten: 9,2 g - Vezels: 0,4 g - Eiwitten: 8,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 156 kcal - Vetten: 8,5 g - Koolhydraten: 9,2 g - Vezels: 0,4 g - Eiwitten: 8,1 g
Hoofdgerecht