1
Bedek elk kippenlapje met 1 sneetje ham (in 2 of in 3 geplooid). Leg er 1 salieblaadje bovenop en steek alles met een tandenstoker vast. Laat rusten.
2
Snijd de champignons naargelang hun grootte in 4 of in 6. Bak ze goudbruin, in een grote braadpan met een klontje boter, 1 el olijfolie en een scheutje citroensap.
3
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
4
Schroei de saltimbocca (met de ham naar onder) op een vrij hoog vuur dicht, in een grote braadpan met een klontje boter en 1 el olijfolie. Draai ze om, schroei de onderkant dicht, verlaag het vuur en bak nog 3 min. Kruid lichtjes met zout en kruid met peper. Je moet 2 bakbeurten voorzien om alle saltimbocca te bakken (voeg indien nodig 1 el olie toe). Schep ze op een bord.
5
Giet de porto in de braadpan, roer alle aanbaksels goed los en laat op een vrij hoog vuur met ā
inkoken. Voeg de room toe en citroensap naar eigen smaak. Laat 1 min. sudderen, breng verder op smaak en leg er de kippenlapjes in. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. sudderen, of tot de kip gaar is.
6
Dien alles heel warm op.
1
Bedek elk kippenlapje met 1 sneetje ham (in 2 of in 3 geplooid). Leg er 1 salieblaadje bovenop en steek alles met een tandenstoker vast. Laat rusten.
2
Snijd de champignons naargelang hun grootte in 4 of in 6. Bak ze goudbruin, in een grote braadpan met een klontje boter, 1 el olijfolie en een scheutje citroensap.
3
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
4
Schroei de saltimbocca (met de ham naar onder) op een vrij hoog vuur dicht, in een grote braadpan met een klontje boter en 1 el olijfolie. Draai ze om, schroei de onderkant dicht, verlaag het vuur en bak nog 3 min. Kruid lichtjes met zout en kruid met peper. Je moet 2 bakbeurten voorzien om alle saltimbocca te bakken (voeg indien nodig 1 el olie toe). Schep ze op een bord.
5
Giet de porto in de braadpan, roer alle aanbaksels goed los en laat op een vrij hoog vuur met ā
inkoken. Voeg de room toe en citroensap naar eigen smaak. Laat 1 min. sudderen, breng verder op smaak en leg er de kippenlapjes in. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. sudderen, of tot de kip gaar is.
6
Dien alles heel warm op.