⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGekaramelliseerd varkenshaasje
Delhaize logo
  • Gekaramelliseerd varkenshaasje
    D

Gekaramelliseerd varkenshaasje

Gekaramelliseerd varkenshaasjeD
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g varkenshaasje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • 2 el zonnebloemolie
  • 5 el bruine suiker
  • 2 el sojasaus
  • 4 el Nuoc Mâm-saus
  • geroosterde pinda’s
  • bok choy
  • sesamolie
  • peper
  • 600 g varkenshaasje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • 2 el zonnebloemolie
  • 5 el bruine suiker
  • 2 el sojasaus
  • 4 el Nuoc Mâm-saus
  • geroosterde pinda’s
  • bok choy
  • sesamolie
  • peper

Begin met koken

: 25-30 min.
1
Schil de gember, pel de knoflook, en hak ze fijn.
2
Bak het varkenshaasje goudbruin in een braadpan, samen met de olie, knoflook en gember. Breng het geheel op smaak met wat peper en haal het uit de pan.
3
Strooi de bruine suiker in de pan en laat het even karamelliseren. Voeg de sojasaus en Nuoc Mâm-saus toe en meng goed door de bodem te schrapen. Leg het varkenshaasje opnieuw in de pan. Wentel het in de saus en laat nog 10-15 min. bakken, terwijl je het regelmatig omdraait.
4
Snijd het vlees in dunne plakjes en bestrooi het met geroosterde pinda's. Serveer met Thaise rijst, vergezeld van bok choy gesauteerd in geroosterde sesamolie en op smaak gebracht met sojasaus.
1
Schil de gember, pel de knoflook, en hak ze fijn.
2
Bak het varkenshaasje goudbruin in een braadpan, samen met de olie, knoflook en gember. Breng het geheel op smaak met wat peper en haal het uit de pan.
3
Strooi de bruine suiker in de pan en laat het even karamelliseren. Voeg de sojasaus en Nuoc Mâm-saus toe en meng goed door de bodem te schrapen. Leg het varkenshaasje opnieuw in de pan. Wentel het in de saus en laat nog 10-15 min. bakken, terwijl je het regelmatig omdraait.
4
Snijd het vlees in dunne plakjes en bestrooi het met geroosterde pinda's. Serveer met Thaise rijst, vergezeld van bok choy gesauteerd in geroosterde sesamolie en op smaak gebracht met sojasaus.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 187 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 8,5 g - Vezels: 0,1 g - Eiwitten: 17,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 187 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 8,5 g - Vezels: 0,1 g - Eiwitten: 17,5 g
Lactose vrij
Hoofdgerecht