Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenOosterse coq au vin
Delhaize logo
  • Oosterse coq au vin
    A

Oosterse coq au vin

Oosterse coq au vinA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kip 'CoqArdenne'
  • 300 g shiitakes
  • 3 wortelen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 groot rode ui
  • 12 zilveruitjes
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 5 dl rode wijn
  • 2,5 dl sake
  • 3 el sojasaus
  • 4 el arachideolie
  • 5 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje ‘Wok 5 Chinese kruiden’ van het gamma World Delhaize (25 g)
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes
  • peper
  • 1 kip 'CoqArdenne'
  • 300 g shiitakes
  • 3 wortelen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 groot rode ui
  • 12 zilveruitjes
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 5 dl rode wijn
  • 2,5 dl sake
  • 3 el sojasaus
  • 4 el arachideolie
  • 5 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje ‘Wok 5 Chinese kruiden’ van het gamma World Delhaize (25 g)
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes

Begin met koken

: 25 min. + 50 min. kooktijd
1
Snijd de kip in 8 stukken en bestrijk ze langs alle kanten met de kruidenmix. Bak ze in een wok of een sauteerpan met de helft van de olie rondom goudbruin, op een matig vuurtje.
2
Snijd de geschilde wortelen intussen in schuine plakjes. Snipper de rode ui. Schil de zilveruitjes, de teentjes knoflook en de gember.
3
Haal de stukken kip uit de pan. Fruit de wortelschijfjes, de rode ui en de zilveruitjes 2 min. in dezelfde pan. Meng er gedurende 1 min. de geperste teentjes knoflook en de geraspte gember onder. Overgiet met de wijn en de sake. Voeg het tomatenconcentraat, de sojasaus en de stukken kip toe. Meng alles, breng aan de kook en laat 45 min. zonder deksel op een heel zacht vuurtje pruttelen.
4
Snipper de shiitake’s en fruit ze op een hoog vuur in een braadpan met de rest van de olie. Kruid met peper en zout. Schep ze bij de wok, breng verder op smaak en laat nog 5 min. sudderen.
5
Bestrooi de coq au vin met fijngesnipperde lente-uitjes en met sesamzaadjes. Dien heel warm op met basmatirijst.
1
Snijd de kip in 8 stukken en bestrijk ze langs alle kanten met de kruidenmix. Bak ze in een wok of een sauteerpan met de helft van de olie rondom goudbruin, op een matig vuurtje.
2
Snijd de geschilde wortelen intussen in schuine plakjes. Snipper de rode ui. Schil de zilveruitjes, de teentjes knoflook en de gember.
3
Haal de stukken kip uit de pan. Fruit de wortelschijfjes, de rode ui en de zilveruitjes 2 min. in dezelfde pan. Meng er gedurende 1 min. de geperste teentjes knoflook en de geraspte gember onder. Overgiet met de wijn en de sake. Voeg het tomatenconcentraat, de sojasaus en de stukken kip toe. Meng alles, breng aan de kook en laat 45 min. zonder deksel op een heel zacht vuurtje pruttelen.
4
Snipper de shiitake’s en fruit ze op een hoog vuur in een braadpan met de rest van de olie. Kruid met peper en zout. Schep ze bij de wok, breng verder op smaak en laat nog 5 min. sudderen.
5
Bestrooi de coq au vin met fijngesnipperde lente-uitjes en met sesamzaadjes. Dien heel warm op met basmatirijst.
Nutritionele informatie
A
Energie: 452 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Aziatisch
Lactose vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Shitake | Belgisch | Bio
150 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Mechelse koekoek
Delhaize Mechelse koekoek
+/- 1,3 kg
-20%
+/-€
10
35
€12,94
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
2 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Tomaten | Puree
Delhaize Tomaten | Puree
3 x 70 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19
Dame de Montrose | Houten kist | 2014
France - Frankrijk Dame de Montrose | Houten kist | 2014
2 × 37,5 cl
-40%
11
99
€19,99
Sake Hakushika
Hakushika Sake Hakushika
50 cl
12
55
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
-10% voor 3
3
35
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
44 gr
-10% voor 3
4
25

Reeds in je keuken

Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Verse look
Delhaize Verse look
140 gr
2
29
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€88,08