1
Snijd de kip in 8 stukken en bestrijk ze langs alle kanten met de kruidenmix. Bak ze in een wok of een sauteerpan met de helft van de olie rondom goudbruin, op een matig vuurtje.
2
Snijd de geschilde wortelen intussen in schuine plakjes. Snipper de rode ui. Schil de zilveruitjes, de teentjes knoflook en de gember.
3
Haal de stukken kip uit de pan. Fruit de wortelschijfjes, de rode ui en de zilveruitjes 2 min. in dezelfde pan. Meng er gedurende 1 min. de geperste teentjes knoflook en de geraspte gember onder. Overgiet met de wijn en de sake. Voeg het tomatenconcentraat, de sojasaus en de stukken kip toe. Meng alles, breng aan de kook en laat 45 min. zonder deksel op een heel zacht vuurtje pruttelen.
4
Snipper de shiitake’s en fruit ze op een hoog vuur in een braadpan met de rest van de olie. Kruid met peper en zout. Schep ze bij de wok, breng verder op smaak en laat nog 5 min. sudderen.
5
Bestrooi de coq au vin met fijngesnipperde lente-uitjes en met sesamzaadjes. Dien heel warm op met basmatirijst.
1
Snijd de kip in 8 stukken en bestrijk ze langs alle kanten met de kruidenmix. Bak ze in een wok of een sauteerpan met de helft van de olie rondom goudbruin, op een matig vuurtje.
2
Snijd de geschilde wortelen intussen in schuine plakjes. Snipper de rode ui. Schil de zilveruitjes, de teentjes knoflook en de gember.
3
Haal de stukken kip uit de pan. Fruit de wortelschijfjes, de rode ui en de zilveruitjes 2 min. in dezelfde pan. Meng er gedurende 1 min. de geperste teentjes knoflook en de geraspte gember onder. Overgiet met de wijn en de sake. Voeg het tomatenconcentraat, de sojasaus en de stukken kip toe. Meng alles, breng aan de kook en laat 45 min. zonder deksel op een heel zacht vuurtje pruttelen.
4
Snipper de shiitake’s en fruit ze op een hoog vuur in een braadpan met de rest van de olie. Kruid met peper en zout. Schep ze bij de wok, breng verder op smaak en laat nog 5 min. sudderen.
5
Bestrooi de coq au vin met fijngesnipperde lente-uitjes en met sesamzaadjes. Dien heel warm op met basmatirijst.