Recept zoekresultatenHartige pancakes met prei en rillette van sardines
Delhaize logo
  • Hartige pancakes met prei en rillette van sardines
    C

Hartige pancakes met prei en rillette van sardines

Hartige pancakes met prei en rillette van sardinesC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 blikken (125 g) sardienen natuur
  • 2 eieren
  • 2 of 3 preistokken (naargelang de dikte)
  • 1/2 bussel lente-ui
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 1 biocitroen
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 200 g volle natuuryoghurt
  • 100 g zure room
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 blikken (125 g) sardienen natuur
  • 2 eieren
  • 2 of 3 preistokken (naargelang de dikte)
  • 1/2 bussel lente-ui
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 1 biocitroen
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 200 g volle natuuryoghurt
  • 100 g zure room
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 8 min. kooktijd
1
Snipper het preiwit (houd het groen apart voor een soep) en fruit het 1 min. in een braadpan met de olijfolie. Voeg 2 el water toe, zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een zacht vuurtje slinken. Haal het deksel van de pan en laat nog koken tot de prei zacht is en lichtjes goudbruin. Schep op een groot bord en laat een beetje afkoelen.
2
Laat de sardienen uitlekken en plet ze met een vork met de zure room. Voeg naar eigen smaak een beetje geraspte citroenzeste toe en citroensap. Meng er ook de gesnipperde lente-uitjes onder en de helft van de gehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
3
Klop de bloem met de eieren en de yoghurt tot een glad deeg. Voeg de prei toe, de rest van de gehakte peterselie, peper en zout.
4
Verwarm 2 el olijfolie in een grote braadpan en giet er pollepels deeg in, op voldoende afstand van elkaar. Bak ze ± 2 min. goudbruin op een zacht vuurtje, draai ze om en bak ze nog 1 à 2 min. Houd warm. Bak de volgende pancakes en voeg indien nodig een beetje olie toe in de braadpan. (Je hebt in totaal 8 pancakes.)
5
Dien warm op met de rillettes en geef er een slaatje bij.
6
Tip: Vervang de prei eventueel door andere groenten en/of gebruik een restje gekookte groenten.
1
Snipper het preiwit (houd het groen apart voor een soep) en fruit het 1 min. in een braadpan met de olijfolie. Voeg 2 el water toe, zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een zacht vuurtje slinken. Haal het deksel van de pan en laat nog koken tot de prei zacht is en lichtjes goudbruin. Schep op een groot bord en laat een beetje afkoelen.
2
Laat de sardienen uitlekken en plet ze met een vork met de zure room. Voeg naar eigen smaak een beetje geraspte citroenzeste toe en citroensap. Meng er ook de gesnipperde lente-uitjes onder en de helft van de gehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
3
Klop de bloem met de eieren en de yoghurt tot een glad deeg. Voeg de prei toe, de rest van de gehakte peterselie, peper en zout.
4
Verwarm 2 el olijfolie in een grote braadpan en giet er pollepels deeg in, op voldoende afstand van elkaar. Bak ze ± 2 min. goudbruin op een zacht vuurtje, draai ze om en bak ze nog 1 à 2 min. Houd warm. Bak de volgende pancakes en voeg indien nodig een beetje olie toe in de braadpan. (Je hebt in totaal 8 pancakes.)
5
Dien warm op met de rillettes en geef er een slaatje bij.
6
Tip: Vervang de prei eventueel door andere groenten en/of gebruik een restje gekookte groenten.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 179 kcal - Vetten: 11,2 g - Koolhydraten: 11,3 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 179 kcal - Vetten: 11,2 g - Koolhydraten: 11,3 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7,6 g
Vis - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sardienen | Citroen
Cocagne Sardienen | Citroen
100 gr
4
09
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
1
69
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Skyr | Natuur
Yoplait Skyr | Natuur
4 x 100 gr
1+1 Online Only
2
89
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€15,13