1
Snipper het preiwit (houd het groen apart voor een soep) en fruit het 1 min. in een braadpan met de olijfolie. Voeg 2 el water toe, zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een zacht vuurtje slinken. Haal het deksel van de pan en laat nog koken tot de prei zacht is en lichtjes goudbruin. Schep op een groot bord en laat een beetje afkoelen.
2
Laat de sardienen uitlekken en plet ze met een vork met de zure room. Voeg naar eigen smaak een beetje geraspte citroenzeste toe en citroensap. Meng er ook de gesnipperde lente-uitjes onder en de helft van de gehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
3
Klop de bloem met de eieren en de yoghurt tot een glad deeg. Voeg de prei toe, de rest van de gehakte peterselie, peper en zout.
4
Verwarm 2 el olijfolie in een grote braadpan en giet er pollepels deeg in, op voldoende afstand van elkaar. Bak ze ± 2 min. goudbruin op een zacht vuurtje, draai ze om en bak ze nog 1 à 2 min. Houd warm. Bak de volgende pancakes en voeg indien nodig een beetje olie toe in de braadpan. (Je hebt in totaal 8 pancakes.)
5
Dien warm op met de rillettes en geef er een slaatje bij.
6
Tip: Vervang de prei eventueel door andere groenten en/of gebruik een restje gekookte groenten.
1
Snipper het preiwit (houd het groen apart voor een soep) en fruit het 1 min. in een braadpan met de olijfolie. Voeg 2 el water toe, zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een zacht vuurtje slinken. Haal het deksel van de pan en laat nog koken tot de prei zacht is en lichtjes goudbruin. Schep op een groot bord en laat een beetje afkoelen.
2
Laat de sardienen uitlekken en plet ze met een vork met de zure room. Voeg naar eigen smaak een beetje geraspte citroenzeste toe en citroensap. Meng er ook de gesnipperde lente-uitjes onder en de helft van de gehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
3
Klop de bloem met de eieren en de yoghurt tot een glad deeg. Voeg de prei toe, de rest van de gehakte peterselie, peper en zout.
4
Verwarm 2 el olijfolie in een grote braadpan en giet er pollepels deeg in, op voldoende afstand van elkaar. Bak ze ± 2 min. goudbruin op een zacht vuurtje, draai ze om en bak ze nog 1 à 2 min. Houd warm. Bak de volgende pancakes en voeg indien nodig een beetje olie toe in de braadpan. (Je hebt in totaal 8 pancakes.)
5
Dien warm op met de rillettes en geef er een slaatje bij.
6
Tip: Vervang de prei eventueel door andere groenten en/of gebruik een restje gekookte groenten.