Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGegrilde dunne lende en salade op Luikse wijze
Delhaize logo
  • Gegrilde dunne lende en salade op Luikse wijze
    A

Gegrilde dunne lende en salade op Luikse wijze

Gegrilde dunne lende en salade op Luikse wijzeA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg krielaardappelen
  • 800 g dunne lendes
  • 600 g prinsessenbonen
  • 4 trostomaten
  • 1 sjalot
  • 4 el gehakte peterselie
  • 7 e.l. olijfolie
  • 1 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • 3 el azijn op oude wijze
  • peper
  • zout
  • 1 kg krielaardappelen
  • 800 g dunne lendes
  • 600 g prinsessenbonen
  • 4 trostomaten
  • 1 sjalot
  • 4 el gehakte peterselie
  • 7 e.l. olijfolie
  • 1 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • 3 el azijn op oude wijze
  • peper
  • zout

Begin met koken

: Bereidings- + baktijd: 30 min.
1
Neem het vlees uit de koelkast.
2
Kook de aardappelen in de schil en de fijne bonen apart gaar op je eigen manier (kokend water of stomen). Spoel ze onder koud stromend water.
3
Halveer de aardappelen en doe ze in een slakom. Voeg de fijne bonen toe en de tomaten, eerst in 4 gesneden en dan in plakjes.
4
Klop de azijn met peper en zout, voeg dan de mosterd toe, de fijngesnipperde sjalot en 6/7 van de olijfolie. Giet op de groentensalade, doe er de peterselie bij en meng voorzichtig.
5
Verwarm een grillpan zonder toevoeging van vetstof op vrij hoog vuur. Smeer de dunne lendes in met olijfolie en leg ze in de hete pan. Laat ze 1 min per kant grillen, verlaag dan het vuur en laat ze nog verder bakken, afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid met peper en zout.
6
Serveer meteen met de salade.
1
Neem het vlees uit de koelkast.
2
Kook de aardappelen in de schil en de fijne bonen apart gaar op je eigen manier (kokend water of stomen). Spoel ze onder koud stromend water.
3
Halveer de aardappelen en doe ze in een slakom. Voeg de fijne bonen toe en de tomaten, eerst in 4 gesneden en dan in plakjes.
4
Klop de azijn met peper en zout, voeg dan de mosterd toe, de fijngesnipperde sjalot en 6/7 van de olijfolie. Giet op de groentensalade, doe er de peterselie bij en meng voorzichtig.
5
Verwarm een grillpan zonder toevoeging van vetstof op vrij hoog vuur. Smeer de dunne lendes in met olijfolie en leg ze in de hete pan. Laat ze 1 min per kant grillen, verlaag dan het vuur en laat ze nog verder bakken, afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid met peper en zout.
6
Serveer meteen met de salade.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 425; energie (kCal): 102; vetten (g): 5,2; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 8,4; suikers (g): 2; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 635,87
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 425; energie (kCal): 102; vetten (g): 5,2; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 8,4; suikers (g): 2; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 635,87
Belgisch
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Tomaten | San Marzano
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Krielaardappelen
Delhaize Krielaardappelen
1 kg
2
89
Ardense Filet
Marcassou Ardense Filet
8 × 100 gr
5
69
Witte bonen | Tomatensaus
Hak Witte bonen | Tomatensaus
720 gr
2de tegen -50%
3
55
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Mosterd | Originale
Maille Mosterd | Originale
360 gr
3
99
Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€60,41