⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKalfsgebraad met witte wijn en oesterzwammen
Delhaize logo
  • Kalfsgebraad met witte wijn en oesterzwammen
    A

Kalfsgebraad met witte wijn en oesterzwammen

Kalfsgebraad met witte wijn en oesterzwammenA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 30 g boter
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 2 el gehakte peterselie
  • 800 g kalfsgebraad
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g oesterzwammen
  • 3 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 sjalotten
  • 30 g boter
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 2 el gehakte peterselie
  • 800 g kalfsgebraad
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g oesterzwammen
  • 3 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 sjalotten

Begin met koken

: 20 min + 40 min baktijd
1
Verwarm 1/3 van de olijfolie en de helft van de boter in een stoofpan en bak het kalfsgebraad aan alle kanten mooi bruin op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en leg er de gepelde, hele sjalotten rondom. Doe er de witte wijn en de rozemarijn bij en zet een deksel op de pan. Laat 40 min sudderen op zacht vuur, draai het gebraad regelmatig om.
2
Maak ondertussen de oesterzwammen schoon en snijd de grootste in stukken. Verwarm 2/3 van de olie en de rest van de boter in een grote pan en bak hierin de geperste knoflook op een zacht vuurtje. Voeg na 2 min de oesterzwammen toe en bak ze enkele minuten op vrij hoog vuur tot ze lichtbruin gekleurd zijn. Kruid met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe.
3
Leg het gebakken gebraad op een snijplank en hou het warm onder aluminiumfolie. Verwijder de rozemarijn uit de pan en doe het bindmiddel in de saus, laat 2 min sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
4
Snijd het gebraad in plakken en dien het meteen op met de saus, de sjalotten en de oesterzwammen. Serveer met lekkere, huisgemaakte puree.
1
Verwarm 1/3 van de olijfolie en de helft van de boter in een stoofpan en bak het kalfsgebraad aan alle kanten mooi bruin op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en leg er de gepelde, hele sjalotten rondom. Doe er de witte wijn en de rozemarijn bij en zet een deksel op de pan. Laat 40 min sudderen op zacht vuur, draai het gebraad regelmatig om.
2
Maak ondertussen de oesterzwammen schoon en snijd de grootste in stukken. Verwarm 2/3 van de olie en de rest van de boter in een grote pan en bak hierin de geperste knoflook op een zacht vuurtje. Voeg na 2 min de oesterzwammen toe en bak ze enkele minuten op vrij hoog vuur tot ze lichtbruin gekleurd zijn. Kruid met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe.
3
Leg het gebakken gebraad op een snijplank en hou het warm onder aluminiumfolie. Verwijder de rozemarijn uit de pan en doe het bindmiddel in de saus, laat 2 min sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
4
Snijd het gebraad in plakken en dien het meteen op met de saus, de sjalotten en de oesterzwammen. Serveer met lekkere, huisgemaakte puree.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 577; energie (kCal): 138; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 15,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 566,9
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 577; energie (kCal): 138; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 15,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 566,9
Gluten vrij
Eindejaar,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht